Comunitat Valenciana

Les Arts destaca que incloure figurants busca "acostar" l'òpera al "gran públic"

  • “Treballar amb els ciutadans és un repte que mereix la pena assumir", explica el director d’escena.
  • Associacions de professionals de la dansa critiquen la proposta per no estar recollida en les bases del recinte.
Auditorio de Les Arts
Auditorio de Les Arts
GVA - Archivo
Auditorio de Les Arts

El Palau de les Arts ha destacat que la inclusió de 60 figurants no professionals i "no remunerats" en la producció de 'La flauta màgica' respon a una finalitat "purament social i cultural" que busca "acostar" l'òpera "al gran públic" i promoure "la participació ciutadana en l'òpera".

Així ho ha expressat l'entitat mitjançant un missatge de Twitter en el qual han reproduït la idea del productor d'aquest muntatge, Graham Vick, referent a unes crítiques que s'han produït des d'associacions de professionals de la dansa i l'actuació.

"Busquem persones no professionals que desitgen col·laborar en l'òpera de forma desinteressada i que entren en el joc d'una manera fàcil, amb lliurament i emoció", han assenyalat des de Les Arts. Així mateix, han destacat que "en honor de garantir la fi social i cultural que es pretén, la participació ciutadana és voluntària, benèvola, gratuïta i reservada només a 60 persones, per a les quals Les Arts es compromet a contractar un segur".

No obstant açò, aquesta oferta, segons les associacions, "ha causat un notable malestar en el sector de les arts escèniques pel fet de demanar expressament participants no professionals i per ser no remunerada, a pesar que en les seues bases adverteix d'exigències purament professionals, com un mes sencer d'assajos diaris -des del 2 de novembre fins a l'1 de desembre, finalitats de setmanes inclosos- i actuar en sis representacions".

"Major flexibilitat de les nostres normes"

Des de Les Arts han destacat com aquesta convocatòria busca persones de "més de 18 anys i menys de 110" que des del 2 de novembre estaran "immersos en els assajos (a la vesprada de dilluns a divendres i en cap de setmana) al costat de grans cantants, en un ambient d'amistat i plena col·laboració".

El director d'escena defensa que es tracta de "una acció social per a establir una via de connexió entre el Palau dels Arts i la ciutat de València, una invitació dirigida a qualsevol persona gràcies a un acte de portes obertes (sense audició, sense necessitat de posseir una formació, sense avaluació), que brinda l'oportunitat de conèixer els secrets creatius d'una òpera, alhora que s'aporten les pròpies històries i s'escolten les d'uns altres".

"Aquesta oferta de total inclusió destinada a aquells col·lectius als quals costa involucrar en aquest tipus d'espectacles, comporta una major flexibilitat de les nostres normes. Així doncs, per als professionals d'aquest sector, treballar amb els ciutadans és un repte que mereix la pena assumir".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento