El Consell de Migració demana a Fiscalia que investigue el "maltractament" a un immigrant en un bar de la Malva-rosa
El Consell de Migració demana a Fiscalia que investigue el "maltractament" a un immigrant en un bar de la Malva-rosa EUROPA PRESS - Archivo

Els fets es van difondre el cap de setmana passat en un vídeo compartit en xarxes socials. L'afectat acudia a l'establiment per a canviar els diners que havia obtingut com a aparcador de cotxes en la zona.

L'organisme, del que formen part unes 80 entitats de persones migrants i entitats de suport a la migració i refugi, juntament amb l'Ajuntament de València a través de la seua regidoria de Migració i Cooperació, ha manifestat en un comunicat la seua "màxima condemna per aquests fets tan deplorables, que mostren la condició de qui els ha realitzat".

Com en altres ocasions, el Consell de Migració ha subratllat que "no són fets aïllats, ja que són freqüents les actituds i comportaments xenòfobs i racistes cap a les persones migrants, els qui les pateixen cada dia en la ciutat de València, en diferents espais i àmbits, arribant fins i tot en determinades ocasions a agressions greus".

Aquesta realitat, al seu juí, "ratifica la necessitat de canviar les polítiques estatals relacionades amb la migració", però també "millorar les accions que a nivell autonòmic i local s'estan duent a terme per a una més que necessària convivència intercultural". Paral·lelament, ha urgit a aprofundir i ampliar les estratègies de prevenció i conscienciació contra el racisme i la xenofòbia.

Per tot açò, la plataforma ha sol·licitat que Fiscalia òbriga les diligències corresponents d'ofici per a la investigació dels fets com a presumpte delicte d'odi.

La regidora de Cooperació i Migració, Neus Fàbregas, subscriu aquest comunicat reivindicat que "les actituds racistes no són benvingudes a aquesta ciutat" i garantint que l'Ajuntament seguirà "treballant per una ciutat solidària i intercultural".

Consulta aquí más noticias de València.