Comunitat Valenciana

STEPV demana que les mestres de baixa per risc en embaràs també reduïsquen les pràctiques de sis a tres mesos

  • El Sindicat de Treballadores o Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha demanat a la Conselleria d'Educació que millore la "important novetat" de permetre que les mestres de baixa maternal puguen reduir el període de pràctiques de sis a tres mesos i que es done la mateixa consideració a aquelles dones de baixa per risc en l'embaràs.

La Conselleria d'Educació ha portat a la Mesa Sectorial d'Educació d'aquest dijous l'esborrany que regula les pràctiques de les seleccionats en les recents oposicions al cos de mestres i que inclou com a novetat que la fase de pràctiques per a les dones de baixa maternal es puga acurtar de sis a tres mesos.

STEPV advoca per eliminar la restricció que eixe trimestre siga continu, ja que el RD 276/2007 no ho especifica i, a més, exigir eixa continuïtat pot significar que dones que tenen les seues criatures en una data que està entre dos trimestres puguen no complir el requisit.

Així mateix, i tal com estipula l'article 14.7 de la Llei d'Igualtat, la situació d'embaràs ha d'estar protegida pel que STEPV ha sol·licitat que es tinga en consideració també aquelles dones de baixa per risc en l'embaràs. En aquesta mateixa línia, també ha reclamat que les persones que patisquen un accident laboral puguen realitzar les pràctiques en almenys un trimestre i no sis.

En la mesa de hui també s'han negociat les instruccions que regulen el funcionament de les Unitats Educatives Terapèutiques i Hospitals de Dia (UET/HDIA), creades en caràcter experimental des del curs passat.

Pel que fa a les unitats UET/HDIA, concretament van ser tres les unitats (una per cada Direcció territorial) creades el curs passat i enguany s'afig el funcionament d'una més a Elx. L'administració ha reconegut, segons STEPV, problemes en l'engegada d'aquestes unitats per no tindre els espais i infraestructures adequades.

També s'ha confirmat que fins que cada unitat no tinga les condicions adequades, en les quals estan actualment treballant, no entraran en funcionament i s'atendrà l'alumnat en el seu centre ordinari de referència amb el professorat i personal sanitari assignat a la unitat corresponent de la qual depèn.

D'altra banda, en el torn obert de paraules, STEPV ha preguntat per la solució a la situació del professorat interí i en pràctiques donat d'alta el 3 de setembre i no des del dia 1. La Conselleria ha informat i que encara estan pendents de la resposta d'Hisenda i que esperen tindre-la al més prompte possible per a poder informar els sindicats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento