LA CVMC arranca la creació del consell d'informatius d'À Punt
LA CVMC arranca la creació del consell d'informatius d'À Punt À PUNT MÈDIA - Archivo

El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha iniciat aquest dijous els tràmits per a la creació del Consell d'Informatius d'À Punt, en acordar la constitució d'una comissió de redacció. Aquest òrgan serà l'encarregat d'elaborar un esborrany del reglament del consell.

En concret, la comissió estarà formada per dos periodistes triats entre els membres de la redacció, un professional no periodista triat pel mateix sistema intern, la direcció general o la persona en qui delegue, el president i un membre del Consell Rector, segons ha acordat l'organisme en la reunió en el centre de producció de Burjassot (València).

El reglament que ha d'elaborar la comissió serà votat en referèndum pels professionals d'informatius de la radiotelevisió, i també ho haurà d'aprovar el Consell Rector.

La creació del Consell d'Informatius d'À Punt està prevista en la Llei 6/2016 del servici públic de radiodifusió i televisió de l'àmbit autonòmic, recorda la CVMC en un comunicat

Es tracta d'un òrgan de control intern encarregat de vetlar pel compliment dels valors constituents dels mitjans públics en matèria de participació i en la independència de la plantilla de professionals que desenvolupen la seua tasca en els servicis informatius.

Consulta aquí más noticias de València.