L'Arnau torna al Paral·lel com a teatre itinerant a partir del 28 de setembre

  • Set espais del Raval acolliran des del pròxim divendres l'obra C/Hospital amb Sant Jeroni de la companyia Blanco Roto.
  • L'Arnau Itinerant serà el germen de l'esperat contingut de la sala un cop aquesta es reformi i obri al públic, dues dates encara per definir.
El Teatre Arnau de Barcelona presenta un proyectos artístico intinerante.
El Teatre Arnau de Barcelona presenta un proyectos artístico intinerante.
EUROPA PRESS
El Teatre Arnau de Barcelona presenta un proyectos artístico intinerante.

L'Arnau Itinerant serà, a partir del 28 de setembre, el germen de l'esperada reforma i reobertura de l'únic teatre de barraca que queda dempeus a la ciutat i que els veïns del Paral·lel anhelen recuperar com a espai cultural del seu barri i dels adjacents de Ciutat Vella des de fa més de 20 anys (va tancar l'any 1999).

Aquest projecte finançat amb 230.000 euros per part de l'Ajuntament, propietari de l'edifici des del 2010, quan li va comprar a una església evangèlica xinesa, pretén portar els futurs continguts de la sala a diferents espais de la ciutat vinculats amb el seu passat i memòria i anar obrint boca al públic mentre duren els treballs de rehabilitació.

Actualment, aquest llueix abandonat i envoltat de bastides així com d'un mural que està pintant l'artista barceloní Aaronetti, que vol recordar la imminència del seu renaixement artístic en forma de reclam publicitari a la plaça Raquel Meller. Els veïns han estat protagonistes de la lluita per reobrir l'Arnau.

Ja l'any 2004, una plataforma va ocupar durant uns dies el teatre per reclamar que acollís un espai cultural alternatiu. La mateixa pressió veïnal va retornar-lo a mans municipals i va aconseguir que el consistori engegués el 2016 un procés participatiu que va concloure que el nou Arnau fos un teatre «innovador, més viu i experimental» i que la seva gestió sigui comunitària i amb un protagonisme veïnal destacat en aquesta, com remarca la representant de la plataforma Recuperem l'Arnau Sílvia Cortés.

Tot aquest recorregut reivindicatiu desemboca en l'estrena, el pròxim divendres 28 de setembre, de l'obra C/Hospital amb Sant Jeroni de la companyia Blanco Roto fruit del treball conjunt d'El Col·lectiu, que agrupa a 47 companyies de teatre alternatiu de la ciutat i de veïns del Raval que han cedit 7 espais per a la representació.

L'espectacle vincula les reformes urbanístiques als barris amb els buits emocionals que produeixen i agafa el seu nom del carrer Sant Jeroni, que va desaparèixer arran la construcció de la rambla del Raval.

Una altra de la peça itinerant és Parrhesia. Espectacle autocensurat en què els veïns del barri esdevenen actors, i que s'estrenarà al Mercat de les Flors els dies 15 i 16 de desembre.

A l'octubre es detallarà la reforma

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, calcula que durant el pròxim mes d’octubre ja es podran explicar públicament els actuals treballs arqueològics que s’estan portant a terme a l’edifici de l’Arnau, que data de l’any 1894, així com l’inici de les obres de rehabilitació.

El projecte arquitectònic guanyador, Boca a Boca, es va presentar el passat febrer i aquest contempla el manteniment de la façana original restaurada i de l’estructura de fusta, reforçada i sanejada. No hi ha encara data d’obertura.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento