Comunitat Valenciana

El 85,8% dels votants de Cs veu "molt prioritària" la reforma electoral valenciana, segons una enquesta de Compromís

  • VALÈNCIA, 20 (EUROPA PRESS)
Debat de Política General
Debat de Política General
FLICKR CORTS
Debat de Política General

El 85,5 per cent dels votants de Ciutadans i el 58,7% dels del PPCV consideren "molt prioritari" la reforma de la Llei Electoral valenciana, segons una enquesta interna de Compromís, que espera que amb aquesta xifres, la formació taronja recapacite i recolze la modificació d'aquesta norma, un respatler imprescindible perquè tire endavant i que ha recordat que era la segona proposta que Cs portava en el seu programa electoral encara que ara no la secunda.

Així ho ha explicat aquest dijous en roda de premsa, el síndic de la coalició a Les Corts, Fran Ferri, després que Cs descartara recolzar una possible reforma en admetre que és "impossible" que en aquesta legislatura s'aconseguisquen les seues dos exigències: la circumscripció única i el principi d'una persona, un vot, perquè, per a açò, cal modificar l'Estatut d'Autonomia.

Malgrat aquesta decisió de la formació, Ferri, qui ha recordat que el suport de Cs és necessari perquè la reforma requereix d'una majoria de dos terços de la cambra, és a dir 66 vots, ha subratllat el compromís de la seua formació de "seguir lluitant i treballant" perquè aquesta norma tire endavant perquè es tracta de la llei electoral "més avançada, igualitària i participativa de l'Estat".

L'enquesta, per a la qual s'han realitzat 1.200 entrevistes, apunta, així mateix, que els votants dels partits que sustenten l'Acord del Botànic, -PSPV, Compromís i Podem- també recolzen majoritàriament la modificació d'aquesta norma. De fet, segons el document, el 74,1% dels valencians veuen "molt prioritària" aquesta reforma, el 5,6% "ni molt ni poc" i el 17,1% la consideren "poc o gens" important.

En concret, per al 84,6 dels votants de la coalició es tracta d'una qüestió "molt prioritària i només l'11,2% la veu "poc o gens prioritària", mentre que per al 79,2% de l'electorat socialista és "molt prioritària" i per al 13,7% ho és "poc o gens". En el cas de Podem, el 73,5% ho considera un tema "molt prioritari" i el 3,5% "poc o gens".

En el cas dels partits de l'oposició, per al 58,7% dels votants del PP és un tema "molt prioritari" i per al 31,8% ho és "poc o gens", mentre que en el cas de Cs la importància que donen a aquesta reforma és major ja que la veuen rellevant el 85,5% i "gens o poc" el 10,7%.

Quant al perfil per edat, en tots els rangs, compresos des dels 16 fins a més de 65 anys, més del 70% dels enquestats consideren "molt prioritària" aquesta qüestió. En canvi no la veuen així, el 16,4% enquestats entre els 16-24 anys; el 23,1% d'entre els 25 i els 34 anys; el 16,7% d'entre els 35 i els 44; el 14% d'entre els 45 i els 54; el 18,3% d'entre els 55 i els 64 anys i el 15,5% dels majors de 65 anys.

Per províncies, el 70,7% dels valencians enquestats la veuen molt important i el 18,3 no; a Alacant, el 80,8% la veuen molt important mentre que el 13,7 opina el contrari i a Castelló, la consideren molt rellevant el 70,4% dels enquestats i el 21,1 "poc o gens".

"FLAC FAVOR"

Davant aquestes dades, Fran Ferri ha indicat que Cs faria "un flac favor als seus votants" que volen la reforma de la llei electoral i ha criticat que "s'haja alineat amb el PP" i haja "tornat a canviar la seua opinió respecte a aquesta qüestió que "era la seua segona proposta del seu programa electoral".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento