Educació proposa reduir de sis a tres mesos les pràctiques de les mestres de baixa maternal
Educació proposa reduir de sis a tres mesos les pràctiques de les mestres de baixa maternal GVAEDUCACIO - Archivo

Així figura en l'esborrany que regula les pràctiques de seleccionats en la convocatòria recent que va oferir 3.000 places i que el departament que dirigeix Vicent Marzà portarà aquest dijous, 20 de setembre, a la Mesa Sectorial d'Educació per a negociar-ho amb els sindicats.

En concret, la proposta, consultada per Europa Press, contempla que amb data 15 de març de 2019 es donaran per finalitzades les pràctiques per als mestres que hagen prestat servicis durant un període de sis mesos -comptats a partir de la seua incorporació al centre-, sense perjuí perquè continuen fins al seu nomenament com a funcionaris de carrera.

No obstant açò, el text inclou que, en cas que els funcionaris es troben en situació de baixa maternal, aquest període de pràctiques podrà tindre "com a mínim, una durada major a un trimestre, que haurà de ser continuat i en període lectiu".

D'aquesta manera, les mestres que estiguen disposant de la seua baixa laboral per maternitat podrien acollir-se a aquesta opció.

D'altra banda, l'esborrany que es negocia aquest dijous també inclou variacions relacionades amb el procediment de nomenament de tutors en pràctiques i amb la seua continuïtat.

Consulta aquí más noticias de València.