Comunitat Valenciana

El PP denuncia que la Generalitat manté bloquejats els cursos del Servef

  • El programa "segueix sense activar-se malgrat la urgent necessitat per l'increment del nombre d'aturats", expliquen.
  • "El Consell està maltractant els aturats al no executar les ajudes per a l'ocupació", explica Juan Carlos Caballero.
Oficina del Servef
Oficina del Servef
GVA - Archivo
Oficina del Servef

El portaveu d'Ocupació del PP a Les Corts, Juan Carlos Caballero, ha denunciat aquest dimecres que "els aturats es queden sense formació per la incapacitat del Consell en tindre bloquejats els cursos del Servef (Servici Valencià d'Ocupació i Formació)". "A l'agost, 1.000 valencians al dia van perdre el seu lloc de treball, però aquest indicador no pareix preocupar a la Generalitat", ha subratllat.

El 'popular' ha assegurat sobre aquest tema que el programa per a aturats del Servef "segueix sense activar-se malgrat la urgent necessitat per l'increment del nombre d'aturats en el mes d'agost a la Comunitat", com també "segueixen sense executar-se les ajudes a l'ocupació per part del Consell". Segons ell, "el mateix ocorre amb les ajudes per a l'ocupació previstes pel Fons Social Europeu, l'execució del qual a penes és d'un 10%", informa el PPCV en un comunicat.

Com a exemple, ha indicat que "en 2017, el Consell únicament va gastar el 23% dels fons que tenia pressupostats en formació i qualificació professional". "D'un pressupost de 217 milions d'euros, únicament va pagar 50, llançant per la borda 167 milions que haurien d'haver invertit a formar els aturats", ha criticat.

Davant aquestes xifres, ha advertit que "la gestió del Servef és un complet desastre, amb uns diners pressupostats per a formació que no s'executen, subvencions convocades que no s'adjudiquen per problemes administratius i l'absència total d'iniciatives reals per a iniciar més enllà de la venda de fum".

"Falta de capacitat dels gestors"

"Hi ha una falta de capacitat dels gestors, ineficàcia i baix rendiment amb un Servef paralitzat. El Consell està maltractant els aturats valencians al no executar les ajudes per a l'ocupació", ha insistit Caballero.

Per tot açò, ha reivindicat que "urgeix un canvi de rumb radical de les polítiques d'ocupació del Consell". "Que es deixen d'anuncis, plans i estratègies que després no compleixen i s'apliquen en el més bàsic i fonamental: executar, invertir i gastar els diners que tenen pressupostats en polítiques d'ocupació, entre elles les polítiques de formació i qualificació personal per a generar oportunitats als aturats valencians".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento