Comunitat Valenciana

El jutjat arxiva la denúncia de Cs contra l'alcalde de Xàbia per suposat fraccionament de contractes

  • El jutjat d'Instrucció número 3 de Dénia (Alacant) ha sobresegut la denúncia presentada el gener passat per Ciutadans contra l'alcalde de Xàbia i portaveu del PSPV en la Diputació d'Alacant, José Chulvi, per un suposat fraccionament de contractes en l'Ajuntament per més de mig milió d'euros.
José Chulvi aquest dimecres a Xàbia
José Chulvi aquest dimecres a Xàbia
AYTO XÀBIA
José Chulvi aquest dimecres a Xàbia

Així ho ha donat a conéixer aquest mateix dimecres el propi Chulvi en una compareixença de premsa en l'Ajuntament de Xàbia. Chulvi ha titlat la denúncia d'"injusta", "malintencionada" i "sense fonament".

Chulvi ha ressaltat que ha quedat acreditada la "falta de rigor" d'una denúncia en la qual Ciutadans li acusava "a la lleugera" de delictes "tan greus" com prevaricació o malversació, "que tenen penes de 10 anys de presó en alguns casos".

Davant d'açò, l'alcalde ha sostingut que l'estratègia de Cs passava per "fer passar com a delictes greus el que eren diferències de caràcter tècnic" i ha incidit en què sí hi havia "procés de contractació" i que cada contracte estava "justificat" i hi havia "suficiència econòmica" per a afrontar les despeses.

Així, ha explicat que amb informes tècnics sobre la necessitat de les actuacions i amb el respatler econòmic, "no alçar les objeccions i no pagar haguera suposat una situació injusta i indefensió dels professionals".

I ha recalcat que com a alcalde no s'ha acreditat que haja "intercedit" o donat instruccions perquè es contractara cap empresa "en concret".

9 MESOS DE PATIMENT

Segons ha manifestat, el sobreseïment posa fi a nou mesos de "patiment personal i familiar" per una "arbitrarietat irresponsable d'un partit polític que no ha tingut escrúpols a fer un ús de tacticisme i malintencionat de l'estament judicial".

Així mateix, Chulvi ha subratllat que amb el dictamen es "demostra" que l'actuació municipal va ser "perfectament legal" i amb l'objectiu que "empreses i autònoms cobraren amb normalitat" i en "benefici de Xàbia".

En eixe sentit, ha ressaltat que entén la política com a "servici públic per a millorar la vida de la gent" i que, per açò, ha rectificat "quan tocava" i que ha assumit que "no sempre tenim raó".

Amb tot, ha rebutjat el "joc brut" i que els jutjats formen part de l'estratègia política "per a guanyar cinc minuts de notorietat". El portaveu provincial ha agraït el respatler "sincer" del grup municipal i del president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig i ha assegurat que renuncia a emprendre accions legals contra els qui li van denunciar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento