Comunitat Valenciana

Antoni Miró defén les seues escultures exposades a La Marina

  • Considera que és "una llàstima" que hi haja gent que s'escandalitze i "entretinga" en aquest tipus de qüestions.
  • Foro de la Família exigeix la seua retirada "en ser inadequades per a ocupar espai públic i poder vulnerar la llei".
Esculturas de Antoni Miró llenan de erotismo y polémica la Marina de Valencia.
Esculturas de Antoni Miró llenan de erotismo y polémica la Marina de Valencia.

JUAN CARLOS CARDENAS / EFE
Esculturas de Antoni Miró llenan de erotismo y polémica la Marina de Valencia.

L'artista Antoni Miró s'ha mostrat "sorprés" per la polèmica causada entre alguns sectors per les escultures que s'han instal·lat a La Marina de València perquè es tracta de peces inspirades en la ceràmica popular grega "de fa més de 2.500 anys" i que, com en aquella època, inclouen escenes de contingut sexual i eròtic. El creador està convençut, a més, que "la majoria de la gent ho veu normal i hi ha més opinions favorables que en contra".

Així ho ha manifestat l'autor alcoià, en declaracions a Europa Press, arran de la polèmica entorn de peces de l'exposició que servirà per a inaugurar 'La base', un nou espai cultural en La Marina de la capital del Túria, per representar escenes sexuals.

Miró s'ha mostrat "sorprés" i ha considerat que és "una llàstima" que hi haja gent que s'escandalitze i "entretinga" en aquest tipus de qüestions -"que són la cosa més normal del món", ha remarcat- "amb la quantitat de problemes" que hi ha actualment. No obstant açò, ha postil·lat que "sempre que es parle de cultura i art és interessant".

Miró ha assenyalat els seus treballs s'inspiren en la ceràmica popular grega de fa més de 2.500 anys i ús quotidià i ha qüestionat que "hi haja gent que veu coses molt rares".

Sobre les crítiques sobre que La Marina siga un espai poc adequat per a l'exhibició de les escultures pel públic familiar que acudeix, l'artista ha considerat que als xiquets se'ls utilitza "com una excusa" i realment a qui molesten és a "algun pare que està un poc endarrerit".

"Sempre hi ha persones malpensades que s'aferren a idees molt estranyes i antediluvianes", ha dit Miró, que ha agregat que aquest tipus de polèmiques són cícliques "i de tant en tant solen passar". De fet, es dóna la circumstància que fa deu anys la instal·lació a Xàbia (Alacant) de les seues escultures inspirades en la Grècia clàssica també va provocar queixes encara que també un alt nombre de visites.

"Més opinions favorables que en contra"

Preguntat per si La Marina o alguna institució s'ha posat en contacte amb ell o li ha expressat algun problema amb les obres, l'escultor ha respost que no i ha assegurat que no creu que tinguen "el més mínim problema". "La majoria de la gent ho veu normal; pense que hi ha més opinions favorables que en contra dins de la normalitat", ha resolt.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ja es va pronunciar aquest dilluns sobre la qüestió per a recordar que "en molts museus d'Itàlia i de molts llocs pots trobar figures d'aquest tipus i no passa massa, per no dir res". "Pensem que pot ser discutible per a alguns, per a uns altres és una qüestió totalment normalitzada", va afegir.

Foro de la Família demana la retirada

Aquest dimarts s'ha manifestat sobre aquest tema, a través d'un comunicat, el delegat del Foro de la Familia a València, Vicente Morro, qui ha exigit "la retirada immediata de les escultures amb contingut sexual explícit de la Marina de València, en ser inadequades per a ocupar espai públic i poder vulnerar la Llei Orgànica de Protecció del Menor".

Per a Morro, "l'exposició en la via pública d'aquestes figures que representen fel·lacions, masturbacions, amb genitals exposats i reproduint diverses pràctiques sexuals, amb alt contingut sexual explícit i de molt dubtós gust, podria vulnerar la Llei Orgànica 1/1996, de 15 de gener, de Protecció Jurídica del Menor, en exposar a aquest, sense cap protecció ni informació prèvia o avís, a escenes inadequades per a la seua edat, i sense que els pares que ho desitgen puguen passejar lliurement per la zona si volen evitar la seua visualització".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento