Comunitat Valenciana

Marlaska diu que estan tramitant les peticions d'asil de migrants de l'Aquarius i que el termini legal és de 6 mesos

  • El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha indicat que les peticions d'asil i refugi dels migrants que van arribar al juny a València a bord de l''Aquarius' s'estan tramitant i ha indicat que el termini legal establit per a la resolució dels mateixos és de sis mesos.
L'Aquarius, rebut amb una ovació en el Port de València
L'Aquarius, rebut amb una ovació en el Port de València
EUROPA PRESS - Archivo
L'Aquarius, rebut amb una ovació en el Port de València

Així ho ha explicat als mitjans en ser preguntat per l'estat de la resolució d'aquests expedients, que segons ha dit s'estan tramitant. Ha recordat que 80 dels 629 migrants que van arribar a bord d'aquest vaixell van decidir anar a França, que va acceptar tramitar aquestes peticions de protecció internacional i la resta segueixen la seua tramitació a Espanya.

Grande-Marlaska ha assenyalat també que s'han trobat en arribar al Govern una oficina d'asil i refugi "totalment disfuncional" però s'ha disposat un pla d'emergència per a reduir el termini de resolució d'expedients, que era de dos anys.

Així, ha incidit, "gràcies a un Reial decret i a una oferta extraordinària d'ocupació pública i altres mesures que s'han adoptat" espera que els resultats "en breu siguen visibles".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento