Anticorrupció demana analitzar factures que vinculen Rosa Lladró amb una empresa investigada per finançar el PP
Anticorrupció demana analitzar factures que vinculen Rosa Lladró amb una empresa investigada per finançar el PP EUROPA PRESS - Archivo

Aquestes factures, abonades per la Fundació Turisme València Convention Boureau a LPC, tindrien un import de prop de 370.000 euros, segons han confirmat a Europa Press fonts del ministeri públic.

En concret, aquesta informació va arribar després de la petició d'una de les defenses presents en aquesta peça A de Taula, derivada del cas Imelsa, perquè l'Agència Tributària remetera la informació de la qual disposara sobre Laterne, al que Hisenda va respondre que no s'havia realitzat cap inspecció a aquesta firma en els anys demandats.

No obstant açò, des d'Hisenda sí van traslladar que en una inspecció efectuada sobre la filla de Juan Lladró Dolz i exconsellera de Banc de València Rosa María Lladró, s'hi havia trobat dos factures que relacionaven la Fundació Turisme València Convention Boureau i la firma LPC, una circumstància que va cridar l'atenció dels investigadors, atés que podrien tindre relació amb el suposat finançament irregular dels 'populars' de València, aleshores dirigits per l'exalcaldessa Rita Barberá.

D'aquesta manera, des de Fiscalia Anticorrupció s'ha sol·licitat al jutge que instrueix aquest cas que es reclame més informació sobre aquestes dos factures a l'Agència Tributària i aquest requeriment ja ha sigut efectuat. A més d'indagar sobre aquestes factures, la petició busca també aclarir qual és la relació de Rosa María Lladró i aquests pagaments.

Rosa María Lladró va formar part del Consell d'Administració del Banc de València fins a la seua renúncia, que va presentar l'any 2011 després de més de deu anys en el càrrec al que va accedir en substitució del seu pare Juan Lladró Dolz, qui havia sigut conseller i vicepresident de l'entitat financera durant més de 12 anys. Mesos abans, en 2010, també va deixar el seu lloc en el Comité d'Auditoria de l'entitat a causa de la seua dedicació a les funcions de gestió en el Grup Porcellanes Lladró.

Consulta aquí más noticias de València.