Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València eixirà abans de finalitzar l'any del Pla d'Ajust en pagar els 29,6 milions pendents

  • L'Ajuntament de València eixirà abans que finalitze 2018 del Pla d'Ajust imposat en 2012 pel Ministeri d'Hisenda a les administracions locals amb factures en els calaixos en pagar, mitjançant una modificació pressupostària que s'aprovarà en el ple ordinari de setembre i de manera "anticipada", els 29,6 milions d'euros pendents pels crèdits sol·licitats a partir d'aquest pla.
Ajuntament de València
Ajuntament de València
Europa Press - Archivo
Ajuntament de València

Així ho ha anunciat aquest dimarts l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, en la roda de premsa que ha oferit al costat del regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, per a donar a conéixer aquesta mesura. El primer edil ha destacat que el Pla d'Ajust tenia vigència fins el 2022 i ha valorat els avantatges d'eixir d'aquest "corset" i de fer-ho abans del previst per a poder destinar recursos municipals a "necessitats" de la ciutat i dels seus veïns.

"El Govern de la Nau -l'executiu que presideix i que conformen Compromís, PSPV i València en Comú- va a eixir del Pla d'Ajust amb el qual el PP ens va ofegar des de 2012. En el ple d'aquest mes aprovarem una modificació pressupostària per a incloure els 29,6 milions d'euros que queden per pagar del pla", ha exposat el primer edil, que ha considerat que aquesta és "una bona notícia".

Joan Ribó ha detallat que eixos recursos "seran hàbils 40 dies després" de l'aprovació, de manera que "el 10 de novembre" es pagaran "tots els deutes del Pla d'Ajust", al mateix temps que ha subratllat que els pressupostos municipals de 2019 "ja estaran sense el Pla d'Ajust".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento