Comunitat Valenciana

Oltra lamenta que Teo haja rebutjat totes les opcions proposades

  • "Hi haurà un moment que haurà de triar algun perquè no hi ha recursos il·limitats", ha explicat la vicepresidenta.
  • Tant la família com el propi pacient han rebutjat el traslladat a una vivenda de 45 metres quadrats.
Teófilo en el Hospital de Manises
Teófilo en el Hospital de Manises
CEDIDA
Teófilo en el Hospital de Manises

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha lamentat aquest divendres que Teófilo Rodríguez, el jove de 34 anys de 385 quilos amb obesitat mórbida que roman ingressat en l'Hospital de Manises (València), haja rebutjat fins al moment totes les opcions que se li han oferit, l'últim cas una vivenda en un baix. "Hi haurà un moment que haurà de triar algun perquè els recursos no són il·limitats", ha puntualitzat.

Així ho ha indicat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada pel rebuig de la família i del propi pacient de ser traslladat a una vivenda de 45 metres quadrats.

Sobre aquest tema, la també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha subratllat que s'està treballant en la solució "més adequada" i "s'està fent en col·laboració amb la família". En aquesta última ocasió, ha detallat Oltra, se li ha oferit una vivenda en un baix, després d'haver rebutjat les opcions anteriors.

"Fins al moment, el senyor Rodríguez ha rebutjat els recursos en centres i residències atesos per professionals que se li han oferit. Aquesta no és la primera cosa que se li ofereix", ha assegurat Oltra, que ha explicat que ja havia rebutjat recursos assistits i assistencials que, segons ha comentat, "probablement siguen molt adequats perquè ha d'afrontar un procés de millora física i de curació a molts nivells" .

"Hi ha moltes persones en situacions de dificultat"

Per açò, ha afirmat que "se segueix treballant des dels servicis socials i Sanitat per a donar una resposta que puga satisfer les seues necessitats i les expectatives familiars". No obstant açò, ha posat l'accent que tot es fa "dins dels límits que tenen aquests processos" ja que "hi ha moltes persones en situacions de dificultat que necessiten recursos d'habitatge i no ixen en els mitjans de comunicació, però també es deu fer amb ells un treball".

"De moment s'han rebutjat els recursos que se li han oferit, però hi haurà un moment que haurà de triar algun perquè no hi ha recursos il·limitats i hi ha moltes persones amb problemes que encara que no ixen en els mitjans igual tenen una vida complicada i difícil", ha subratllat abans de destacar la tasca exercida pels professionals de l'Hospital de Manises i dels servicis socials.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento