La Conselleria de Sanitat custodia 120.000 expedients de iDental
La Conselleria de Sanitat custodia 120.000 expedients de iDental Europa Press - Archivo

La Conselleria de Sanitat custodia ja els historials dels pacients de iDental, després de l'operació efectuada aquest dijous per la Policia Nacional en les clíniques de la companyia en tota Espanya, algunes d'elles a la Comunitat Valenciana, amb la qual es dóna per conclosa l'extracció dels expedients dels usuaris. Aquest departament tutela d'aquesta manera 120.000 historials en total.

Per a aquest cas, s'ha creat una comissió de treball que indexarà els historials i els remetrà al jutge, han informat des d'aquest departament en un comunicat. D'aquesta manera, es recorda que els afectats ja poden sol·licitar l'historial, preferiblement, en les direccions territorials de la Conselleria i en la pròpia Conselleria de Sanitat Universal.

Els afectats podran sol·licitar còpia del seu expedient i els terminis de lliurament seran donats a conèixer en el seu moment, aportant nom, DNI, telèfon de contacte i nombre d'expedient (si tenen la dada).

Dels 120.000 expedients no tots ells són afectats sinó que és el conjunt de les persones ateses en les clíniques. Per establiments, en la de Mariano Cuber de València hi ha 68.000; 20.000 a Alacant; 15.000 a Alfafar; 10.000 a Elx i 7.000 a Betxí (Castelló).

Consulta aquí más noticias de València.