Puig agraeix a Montón la seua "dignitat" i demana que no es faça "causa general"
Puig agraeix a Montón la seua "dignitat" i demana que no es faça "causa general" I. CABALLER/CORTS VALENCIANES

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha agraït la "dignitat" de l'exministra de Sanitat, Carmen Montón, després de la seua dimissió, perquè "ha assumit una responsabilitat que probablement el PP mai en cap temps en aquests casos ha assumit", i ha demanat, en relació a la polèmica sobre la tesi doctoral del president del Govern central, Pedro Sánchez, que no es faça una "causa general" i un "atac indiscriminat".

Així ho ha manifestat aquest dijous, en declaracions als mitjans, abans del Debat de Política General, preguntat per la dimissió, aquest passat dimarts, de la també exconsellera de Sanitat Universal per les presumptes irregularitats en el màster que va cursar en la Universitat Rei Juan Carlos.

Puig ha afirmat que Espanya "està recuperant reputació i és veritat que, en aquest cas, les línies roges s'han posat on s'han posat". A més, ha puntualitzat que és "fonamental que la regeneració democràtica es porte amb racionalitat, atenent a l'interés general i no fent una causa general contra els polítics".

Al seu judici, "cadascun deu sempre assumir la seua responsabilitat del que ha fet tant en l'àmbit públic com també en l'àmbit de la seua formació", ha assenyalat, abans de valorar que Montón "ha fet un exercici de responsabilitat" i "ha sigut una persona que ha donat la cara per la sanitat pública en tot moment", tant com a ministra com en la seua gestió al capdavant de la Conselleria.

"Per part de qui està en el mateix cas en el qual estava Montón, que és (Pablo) Casado, doncs és evident que sap el que ha de fer i més ràpid que tard ho haurà de fer", ha agregat.

Preguntat per si la dimissió de Montón afecta a la "hipoteca reputacional valenciana", ha insistit que "en absolut", perquè "el que ha fet la ministra és assumir precisament la responsabilitat política".

"Crec que açò afavoreix la reputació valenciana en el sentit que, quan hi ha qüestions que probablement han tingut algun tipus de dubte, s'assumeixen responsabilitats polítiques. En aquest cas, no hi ha caràcter jurídic ni qualsevol qüestió que tinga a veure amb la corrupció, no hi ha en aquest cas. És evident que des d'aqueixa posició el que es fa és intentar reforçar la confiança dels ciutadans en la política", ha afegit.

"Especulació"

D'altra banda, preguntat per la polèmica sobre la tesi del doctorat del president del Govern central, Pedro Sánchez, i la petició que aquest ha fet a mitjans de comunicació perquè rectifiquen, Puig considera que "és parlar d'una especulació".

"El que he llegit per damunt em sembla que, efectivament, cita en la seua tesi articles publicats per ell, doncs no sé quin delicte pot ser", ha apuntat.

"En qualsevol cas, cal investigar el que es vulga i donar transparència, per descomptat, però el que no es pot és intentar embrutar la vida de les persones si no hi ha de debò una causa, un motiu, i no es pot fer una causa general i no es pot fer un atac indiscriminat", ha afegit.

Per al cap del Consell, l'Executiu de Sánchez "el que està demostrant és tenir una resposta d'higiene democràtica permanent i per a retornar la confiança tan dinamitada pel PP entre els ciutadans i la política", ha dit.

Puig ha reiterat que "no es pot començar una espècie de causa general" i "intentar aprofitar que qualsevol estiga en el focus d'atenció". "Que s'explique la veritat, perquè a voltes molts hem patit el que són atacs absolutament infundats", ha reclamat.

Consulta aquí más noticias de València.