Comunitat Valenciana

PPCV demana a Oltra que "done la cara" pel centre de menors de Buñol: "Que ha de passar per a prendre mesures?"

  • VALÈNCIA, 13 (EUROPA PRESS)
Català atén als mitjans
Català atén als mitjans
PPCV - Archivo
Català atén als mitjans

La portaveu adjunta del PPCV a Les Corts, Maria José Català, ha reclamat aquest dijous a la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que "done la cara" davant la "molt greu situació" en la qual es troba el centre de menors de Buñol (València) i s'ha preguntat "què ha de passar perquè es prenguen mesures".

Així s'ha pronunciat aquest dijous en declaracions als mitjans, després de conéixer que agents de la Guàrdia Civil van detindre dissabte passat a la nit tres interns del centre de menors de Buñol (València) per presumptes abusos consistents en tocaments a dos xiquetes fora de les instal·lacions.

Català ha lamentat que "en els últims dies hi ha hagut baralles, agressions a menors per part de menors del centre i segueix sense dotar-se al centre del personal compromès". A més, ha afirmat que el centre ha arribat a tindre 80 menors adscrits, una xifra que "duplica" la ràtio permesa en un centre d'aquestes característiques, ha assenyalat.

La dirigent 'popular' ha criticat que des de la seua formació s'ha sol·licitat explicacions "en nombrosíssimes ocasions". "Ningú ens dóna explicacions, ningú compareix i ningú diu res, arriba a un punt en què açò comença a ser tremendament perillós i greu", ha asseverat, abans de titlar d'"inassumible per a Les Corts" que Oltra "no done explicacions".

"No podem esperar al fet que passe alguna cosa perquè es prenguen mesures", ha reivindicat, abans d'apuntar que "estan passant agressions, un excés de ràtio, unes visites de la Fiscalia de Menors, baralles en el municipi i denúncies de l'Ajuntament sobre una situació de difícil convivència en el municipi".

En la mateixa línia, ha reclamat que s'explique si "han arribat tots els reforços que es van comprometre", en concret, la "incorporació a l'estiu de 15 persones més al centre". També ha demanat saber "si s'ha obert oportuna investigació sobre la baralla de dissabte passat entre menors del centre i del municipi" o l'"agressió sexual de l'última setmana d'agost a una altra menor".

Català ha insistit que el centre de Buñol és un "polvorí social" i Oltra "ha de prendre les regnes de l'assumpte" perquè "els menors tutelats són la principal prioritat d'una administració com a la Generalitat". "Si pateixen o no compten amb els recursos per a ser tractats en igualtat d'oportunitats i amb l'atenció que mereixen, tots hem de sentir-nos responsables", ha resolt.

COMPROMÍS: "TOTAL IRRESPONSABILITAT"

Per la seua banda, la portaveu adjunta de Compromís a Les Corts, Mònica Álvaro, ha contestat en declaracions als mitjans a les paraules de Català, a qui ha acusat d'"inventar a l'estiu una notícia sobre una agressió que suposadament es va produir en el centre de Buñol i que va anar fora del centre". "No tot val en política", ha recriminat.

Álvaro ha censurat la "total irresponsabilitat de Català a l'hora de parlar dels menors" i ha destacat que hi ha hagut en tota Espanya un "repunt de la violència entre menors, no només dels quals estan acollits en un centre sinó en general". En aquest sentit, ha explicat que la Conselleria "s'ha engegat i s'ha contactat amb entitats especialitzades per a poder combatre açò".

A més, ha remarcat que a la Generalitat "li preocupen moltíssim" els menors dels centres que gestiona i ha instat Català a visitar algun i "dir a la cara a tots els professionals que s'estan deixant la pell perquè eixos menors tinguen un futur millor què pensen del seu treball".

En la mateixa línia, li ha demanat que acudisca a les comissions creades per al Pacte per la Infància, "a les quals no vé", i a "treballar en positiu i aportar on ha d'aportar, en el Pacte", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento