Grezzi demana coordinar el metro nocturn a nivell metropolità
Grezzi demana coordinar el metro nocturn a nivell metropolità Ajuntament de València

L'ampliació horària de Metrovalencia per a donar servei nocturn fins a les 2.30 hores de la matinada els caps de setmana i festius no s'ha abordat en el si de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), l'òrgan impulsat per la Generalitat i les administracions locals per a coordinar la mobilitat interurbana. 

Així ho va revelar aquest dimecres el regidor de Mobilitat Sostenible de la capital, Giuseppe Grezzi, en una roda de premsa en ser preguntat pels anuncis realitzats aquest dimarts pel cap del Consell, Ximo Puig, en el Debat de Política General. L'edil va dir que porten “esperant des de fa tres anys” aquest reforç, que ja es va fer en el 50% de les línies nocturnes de l'Empresa Municipal de Transports (EMT). 

En aquest sentit, va afegir que caldrà veure “com es plasma” i confia que el servei nocturn de metro puga anar més enllà de les 2.30 hores de la matinada. A més, va mostrar la seua voluntat que es reunisca la ATMV “per a veure com es fa tot açò, els recursos i perquè siga de qualitat” i va agregar: “Esperem que no es funcione a força d'anuncis”.

Respecte a la represa de les obres de la línia 10 de Metrovalencia en una sola fase, va explicar que, en la seua opinió, és “prioritària” la connexió amb Natzaret i va advocar per actualitzar els estudis de demanda d'aquesta nova infraestructura. 

Setmana de la Mobilitat Sostenible

Grezzi va fer aquestes manifestacions en la presentació de la quarta edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible de València, que se celebrarà del 15 al 22 de setembre. La cita comptarà com a tret d'eixida amb la Fira de la Mobilitat en la plaça de l'Ajuntament els dies 15 i 16, en la qual s'exposaran des de patinets, motos i cotxes elèctrics i hi haurà tot tipus d'activitats i jocs infantils relacionats amb les maneres sostenibles de mobilitat. 

El dissabte 22 de setembre, amb motiu del Dia Europeu sense Cotxe, els viatges en l'EMT seràs gratuïts per a tots els usuaris. A més, el Grup de la Bicicleta visitarà la ciutat i també hi haurà activitats amb col·legis per al reconeixement de l'espai públic.

“Estupefactes” en el comité de FGV 

En el Comitè d'empresa de FGV s'han quedat “estupefactes” davant l'anunci d'ampliar el servei de metro, en un moment en el qual “manca plantilla”. El delegat d'UGT, Antonio Soler, va dir que els sembla “perfecte”, però va admetre no entendre la mesura quan en el “dia a dia” manquen de personal.

Consulta aquí más noticias de València.