Càrrecs de Compromís veuen "humiliant" el telèfon de València Activa que informa sobre ocupació en el carrer
Càrrecs de Compromís veuen "humiliant" el telèfon de València Activa que informa sobre ocupació en el carrer AYUNTAMIENTO DE VALENCIA

Diversos càrrecs de Compromís han criticat aquest dimecres el telèfon instal·lat per la fundació municipal València Activa en el carrer Colom per a donar informació sobre el pla d'ocupació per a majors de 55 anys. La diputada Marian el Campello ho ha titllat de "vergonya humiliant", la portaveu adjunta Mònica Alvaro ha recordat que la Generalitat ja "presta assessorament de qualitat" i el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha ironitzat amb la cançó 'Telèfon' d'Aitana.

En diversos missatges en Twitter, els representants de la coalició han expressat així el seu rebuig a la mesura inaugurada la passada jornada per l'organisme que encapçala la portaveu socialista en l'Ajuntament i primera tinent d'alcalde, Sandra Gómez. La cabina sona cada deu minuts i les persones que ho despengen reben informació sobre 'Oportunitats +55' i altres iniciatives de l'agència d'ocupació.

La primera a criticar-ho ha sigut el Campello, que ha esmentat a Gómez per a recordar-li que el Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Servef) "presta assessorament de qualitat i confidencial per a la cerca d'ocupació". "No fa falta cap telèfon roig en el carrer en ple centre de València per a assessorar a ningú", ha subratllat, per a ratllar la idea de "humiliant".

També amb el vídeo de la cançó 'Telèfon', el Campello ha llançat un missatge a Gómez: "Deixa't el telèfon a casa per a no cridar-los (ni humiliar-los)", alguna cosa que ha replicat Nomdedéu afirmant que "quan en À Punt Directe parlaven de determinades mesures contra l'atur dels majors, els hauria faltat posar aquesta banda sonora".

En un altre 'tuit', la parlamentària ha afegit que "per a accedir a un dels 80 llocs de treball que des de la Regidoria de Gómez s'ofereixen cal complir diferents requisits. Un d'ells és estar enfront del telèfon quan sone".

"EN UNA DE LES ZONES MÉS EXCLUSIVES"

I ha subratllat: "El susdit telèfon roig (per si hi ha dubtes de qui dirigeix la idea) es troba en una de les zones més exclusives de València: entre un Corte Inglés, una Nike Store, un Benetton i un Pull & Bear".

La també diputada Teresa Garcia ha agregat en el seu perfil que "al col·lectiu amb majors necessitats d'inserció no se li pot estigmatitzar així" i ha titlat la campanya de "superficial".

En la mateixa línia, la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Álvaro, ha esmentat a Gómez per a assenyalar-li: "Si vosté vé d'un càsting de Gran Hermano, li he de dir que açò és la vida real. Si està malalta, vaja al metge. I si busca treball, vaja al Servef. Retire aquesta vergonya humiliant, per favor".

Com a senador de Compromís, Carles Mulet, ha respost el missatge d'Álvaro per a coincidir que és "humiliant" la idea del telèfon i lamentar que "la gent aturada fa cua a la vista de tots davant d'una cabina per a veure si tenen sort". "Quina vergonya, quin despropòsit, quina falta de sensibilitat amb la gent", ha manifestat.

PSPV: "PROMOCIÓ QUE DÓNA RESULTATS"

Per part dels socialistes, el portaveu del PSPV València i assessor de Presidència de la Generalitat, Borja Sanjuán, ha replicat a les crítiques amb una sèrie de missatges per a explicar que "no fa falta informar-se en el telèfon", atés que "és una ferramenta de promoció visible i que segons sembla dóna resultats". Ha recordat que "ha sigut utilitzada altres vegades com amb les hortalisses gegants o la cadira de tres potes per a promocionar mesures socials".

En qualsevol cas, ha insistit que "informar-se de mesures d'ocupació no és humiliant, siga en un anunci o en qualsevol altre espai" i ha cridat a "deixar de donar eixa imatge assistencial malentesa". "Qui rep una ajuda d'ocupació o és contractat pel sector públic ho fa sense perdre un àpex de dignitat", ha reivindicat.

Per tant, per a Sanjuán, "que una diputada afirme que per a rebre un dels 80 ocupacions cal esperar enfront del telèfon, solament genera confusió. És com menys irresponsable no informar-se abans de publicar-ho". "Pel centre de València passa gent de tot tipus. No és la meua idea de ciutat una en la qual els centres estan reservats per a uns pocs, i València afortunadament no és així", ha agregat.

En l'últim missatge, després de compartir la imatge de la campanya, el portaveu ha defès que "tots els partits que conformen l'Ajuntament haurien de parlar bé d'aquesta mesura d'ocupació, pionera entre les ciutats d'Espanya". "Espere que uns altres i unes altres es recuperen del colp de calor electoral", ha emfatitzat, per a instar el Campello a rectificar.

Com a responsable de València Activa, Sandra Gómez, ha compartit aquesta sèrie de missatges de Sanjuán en el seu perfil i ha recordat que "'Oportunitats55' és una aposta de l'Ajuntament per a donar una oportunitat laboral als majors de 55 anys de València i fer una telefonada d'atenció a les empreses".

Consulta aquí más noticias de València.