La Mostra de València oferirà una panoràmica del cinema palestí
La Mostra de València oferirà una panoràmica del cinema palestí MOSTRA

La Mostra de València-Cinema del Mediterrani -que celebra la seua 33 edició del 18 al 28 d'octubre en els cinemes Babel i en IVC-La Filmoteca- inclourà en la seua programació una panoràmica sobre el cinema palestí contemporani.

Així, al costat del repàs a l'última fornada cinematogràfica feta en el mediterrani en la seua Secció Oficial, la secció informativa i els cicles homenatges, Mostra de València-Cinema del Mediterrani vol "visibilitzar la creació cinematogràfica palestina i la diversitat de punts de vista que la generen", expliquen els responsables del certamen en un comunicat.

"El cinema palestí s'enfronta contínuament als problemes de visibilitat i des de Mostra de València volem generar l'espai perquè eixa mirada és projecte", afirma la regidora de cultura de l'Ajuntament de València, Gloria Tello.

L'organització assenyala que "de la necessitat de fer visible Palestina i del reconeixement de la seua realitat, el cinema és converteix en una peça essencial".

"Parlar de cinema palestí -prossegueixen- significa descobrir una cinematografia que està molt vinculada la història del seu poble, construïda a força de mirades de palestins des de l'interior del conflicte o de cineastes estrangers sensibilitzats amb la causa palestina. Un cinema que és caracteritza per l'envoltori d'autenticitat, d'identitat, d'un imaginari propi ocult moltes vegades pel soroll de l'enfrontament".

El cicle 'Palestina, ací i ara' de Mostra de València, que compta amb l'assessorament del moviment BDS, inclou vuit llargmetratges de ficció, dos d'ells estrenes absolutes a Espanya 'Writing on Snow' de Rashid Masharawi i 'The reports on Sarah and Saleem' de Muayad Alayan, i tres de les pel·lícules han sigut dirigides per dones cineastes.

Consulta aquí más noticias de València.