UJI deriva a la Universidad Rey Juan Carlos les actuacions pel possible plagi de Montón a una de les seues professores
UJI deriva a la Universidad Rey Juan Carlos les actuacions pel possible plagi de Montón a una de les seues professores Eduardo Parra - Europa Press

Així, la UJI deriva qualsevol actuació a la Universidad Rey Juan Carlos, que ha iniciat ja una investigació interna per a dirimir les possibles irregularitats en el Màster d'Estudis Interdisciplinaris de Gènere de l'Institut de Dret Públic (IDP), que ha sigut recentment clausurat per la universitat madrilenya.

La UJI ha fet referència així a diverses informacions periodístiques fetes públiques aquest dimarts, segons les quals el TFM que va presentar en el seu moment Carmen Montón podria contindre diverses pàgines copiades d'altres textos acadèmics, entre ells la tesi doctoral de la professora Martí, 'Maternitat i tècniques de reproducció assistida'.

Es tracta d'una anàlisi, des de la perspectiva de gènere, dels conflictes i experiències de les dones usuàries, defesa al març de 2011 i publicada en obert en el repositori digital de la Universitat Jaume I.

La UJI entén que aquest cas, al marge de la polèmica política, es tracta d'un problema de "caràcter acadèmic" que la Universidad Rey Juan Carlos "sabrà resoldre adequadament quan finalitze la investigació que manté oberta ara mateix".

Una vegada es coneguen els resultats de la investigació, la UJI considera que és un tema que s'hauria d'abordar en el marc de la CRUE "per a garantir la qualitat del sistema universitari espanyol".

Així mateix, la professora Ana Martí comparteix la posició institucional de la Universitat Jaume I, es declara al marge d'aquest assumpte i no realitzarà declaracions sobre la qüestió.

Consulta aquí más noticias de Castelló.