SEPEAP demana incloure en el calendari les vacunes contra el rotavirus, meningitis B i papil·loma per a xiquets homes
SEPEAP demana incloure en el calendari les vacunes contra el rotavirus, meningitis B i papil·loma per a xiquets homes ISTOCK - Archivo

El president de la Societat Espanyola de Pediatria Extrahospitalaria i Atenció Primària (SEPEAP), el doctor Fernando García-Sala, ha assenyalat que és necessari la incorporació al calendari vacunal amb cobertura infantil de les vacunes contra el rotavirus, la meningitis B i el papil·loma per a xiquets homes, ja que són tres infeccions que poden implicar "seriosos problemes" de salut en menors.

García-Sala ha destacat no obstant açò que la cobertura de vacunació de la població infantil espanyola i valenciana es troba prop del 95% mentre que a Europa la taxa de cobertura és del 80%, segons han informat fonts del Col·legi de Metges de València.

De la mateixa manera, ha advertit d'un dèficit de pediatres a la Comunitat Valenciana produït per un increment de les jubilacions", així com "la falta de personal en temporades estivals que provoca un augment de la càrrega de treball en la plantilla existent, tot açò sumat en molts casos a la falta de substitucions per baixes laborals".

Sobre este tema, el Col·legi de Metges de València (ICOMV) ha instat l'administració a planificar i detectar les necessitats de professionals mèdics a la Comunitat per a "evitar agreujar el dèficit de pediatres existent". Així mateix, ha animat als pares a complir el calendari vacunal com la millor manera de mantindre protegits d'infeccions i patologies als fills i al seu entorn.

En eixe sentit, ha insistit en la importància de la vacunació de la població com a mesura de barrera en l'expansió de patologies principalment en edats primerenques. Així mateix, ressalten la importància de l'educació sanitària a la població per a conscienciar sobre aquesta qüestió i d'eixa manera, evitar repunts en infeccions com l'augment de casos de pallola en diversos països d'Europa.

Consulta aquí más noticias de València.