Comunitat Valenciana

La tempestat descarrega 1.523 llamps i fins a 45 litres a la Comunitat Valenciana

  • La "breu" però "intensa" tempestat que va travessar aquest dimarts la Comunitat Valenciana va deixar molta activitat, amb 1.523 rajos que van impactar dins del territori, i fins a un acumulat de 45 litres per metre quadrat, segons Aemet.
Més de 1.500 rajos impacten a la Comunitat
Més de 1.500 rajos impacten a la Comunitat
AEMET
Més de 1.500 rajos impacten a la Comunitat

La tempestat es va generar en el prelitoral central de la província de València amb moviment cap al nord i poc abans d'arribar a la comarca valenciana de l'Horta Sud la tempestat es va dividir en dos. Els llamps registrats assenyalen la trajectòria de les dos tempestats a partir de la divisió.

D'aquesta manera, una vegada dividida la tempestat, la cèl·lula de l'esquerra, que va circular cap al nord amb trajectòria rectilínia, va afectar sobre les 17.00 hores la zona de Godelleta i Xest. Dos hores després es va dissipar en la zona de Mora de Rubielos, a Terol, més de 100 quilòmetres al nord.

Aquest tipus de tempestats són típiques de setembre en l'àrea Mediterrània, "intenses i de curta durada", mentre que a la tardor seran "més extenses i persistents en eixe àrea".

A més, la precipitació acumulada durant la vesprada va arribar a Xiva als 45 litres, a Vilamarxant als 35,6 litres, a Llíria als 30,4 litres, a Alzira als 26.8 litres, a Guadassuar als 23,6 litres, a Pina als 22.4 litres, a Millars als 19 litres, a Dosaigües als 17,8 litres, en Real als 15,2 litres, a Torís als 10 litres, a Bicorb als 9,2 litres, en l'estació a València de la UPV als 8,4 litres, a Carcaixent als 6,4 litres i a Vivers als 4,6 litres.

No obstant açò, durant la nit no s'ha registrat cap incident en els tres consorcis de bombers de castellón, València ni Alacant i els pluviòmetres no han registrat pluges significatives, segons el Centre de Coordinació d'Emergències.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento