Estañ no exigirà "impossibles" per als pròxims mesos, però sí un llistó "elevat" més enllà de "Ximoanuncis"
Estañ no exigirà "impossibles" per als pròxims mesos, però sí un llistó "elevat" més enllà de "Ximoanuncis" TWITTER PODEM

Així ho ha advertit Estañ en el seu discurs en el Debat de Política General a Les Corts, en el qual ha apuntat que els preocupa que "a vegades hi haja en aquest Consell més publicitat que política" i que algunes de les seues exigències se salden en el parlament amb eixos "Ximoanuncis" de noves lleis i mesures que poden ser "una bona política comunicativa però no una bona política a seques si no vé acompanyada de compliments".

El dirigent de Podem ha reclamat en diverses ocasions mirant a la bancada dels partits que conformen el Consell -PSPV i Compromís- deixar "la calculadora de cara a les eleccions" i agafar en el seu lloc la brúixola "que no faça perdre el camí a seguir".

"És cert que molts dels reptes que ens vam donar en l'Acord del Botànic eren complicats, però açò no pot servir d'excusa per a ocultar el que moltes vegades ha sigut continuisme amb el model anterior. Ens preocupa la por a avançar per qüestions de càlcul electoral quan, en realitat, la qual cosa cal tindre clar és que com més avancem, molt més difícil serà tornar arrere", ha indicat.

Així mateix, ha demanat que la vara de mesurar per a fer balanç de la legislatura no siga el PP perquè "està clar que eixa partida està guanyada", sinó que siguen les expectatives de la ciutadania valenciana. Segons aquest criteri, a pesar dels assoliments, des de Podem consideren que no s'ha avançat "prou per a deixar arrere el model del Partit Popular" i no s'ha acabat d'aprofitar "aquesta oportunitat, única en molt de temps, de fer de la Comunitat un exemple, per falta de convicció en la construcció d'alternatives per usar molt la calculadora i poc la brúixola".

Per açò, en l'últim curs de la legislatura, ha avançat Estañ, exigiran "que deixen l'electoralisme a un costat i treballen a consciència perquè una pròxima legislatura i un nou Botànic tinga l'horitzó buidat i avanç sense contradiccions" perquè "el poble valencià no pot permetre's una nova legislatura de transició".

Segons ha incidit, Podem recolzarà i "espentarà" com fins ara quan les polítiques caminen en la direcció que va marcar la ciutadania però també advertirà quan aquestes prioritats "vacil·len". "Aquest govern només podrà mantindre's en peus si es mou cap a avant", ha agregat.

Ha recordat que hi havia tres grans objectius en aquesta legislatura (acabar amb corrupció, construir un model productiu sostenible i recuperar els servicis públics) i ha apuntat que encara hi ha qüestions pendents com "apartar al braç empresarial vinculat a la Gürtel de l'administració", acabar amb la precarietat laboral, recuperar la sanitat a Dénia o acabar amb els barracons, entre d'altres.

Estañ també ha reivindicat l'exigència davant el Govern de Pedro Sánchez de la reforma del finançament i ha qüestionat "tindre ministres valencians que mantenen infraestructures que no necessitem, com la V-21, mentre desatenen unes altres que sí, com les rodalies, encara que alguna cosa estranya passa amb els ministres valencians".

Després de criticar el "discurs triomfalista" de Puig en termes econòmics, ha qüestionat que "els fets i les prioritats del Consell mostren que les oportunitats de les grans empreses i grups financers estan bastant ben cobertes" però ha preguntat "què hi ha de les pimes que constitueixen el 99% del teixit empresarial, el 62% de l'ocupació i el 60% del valor afegit de l'economia".

Consulta aquí más noticias de València.