Comunitat Valenciana

Institucions es concentren en una "aliança indestructible" contra la violència de gènere després del crim de Borriol

  • Administracions, ajuntaments, representants de grups polítics i entitats valencianes han realitzat aquest dimarts concentracions silencioses a les portes d'institucions de la Comunitat Valenciana en les tres províncies per a mostrar una "aliança indestructible" contra la violència de gènere i expressar la seua repulsa pel crim d'Eva, una veïna de Borriol (Castelló), presumptament assasinada a les mans de la seua parella, un home que es troba en busca i captura.
Fn. La Diputació Mostra La seua Repulsa Contra La Violència De Gènere
Fn. La Diputació Mostra La seua Repulsa Contra La Violència De Gènere
DIPUTACIÓN DE CASTELLÓN
Fn. La Diputació Mostra La seua Repulsa Contra La Violència De Gènere

Enfront del Palau de la Generalitat, la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha avisat que "la societat valenciana és una pinya davant del terror, davant de l'horror, davant de l'expressió més grossera de les desigualtats sexistes, que és la violència de gènere" i ha avisat els maltractadors que "tenen els dies comptats".

Oltra s'ha pronunciat en aquests termes després dels tres minuts de silenci que s'han guardat a les portes del Palau en memòria d'Eva, el cadàver de la qual va ser trobat en el seu domicili de Borriol divendres passat, la tercera víctima mortal en 48 hores a Espanya, al costat dels casos d'Astúries i Madrid.

En aquesta concentració es trobaven el president de la Generalitat, Ximo Puig, representants del Consell, Les Corts, Delegació del Govern, Diputació de València, Ajuntament de València, associacions de dones, sindicats, empresaris, a més de ciutadans i ciutadanes, que s'han unit "per a mostrar, una vegada més, la nostra aliança indestructible en la lluita contra la violència de gènere, el masclisme i les desigualtats entre homes i dones", ha insistit Oltra.

D'aquesta manera ha volgut llançar un "missatge inequívoc" als maltractadors: "Estem ací per a dir-los que la seua actitud no té lloc en aquesta societat. No vos volem amb aquesta actitud. No volem més violència contra les dones".

La vicepresidenta ha assegurat que, a través del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, la societat civil, tots els partits polítics i governs estaran "units" per una societat en igualtat entre homes i dones. "I seguirem estant mentre una sola dona en aquest país siga maltractada o siga assassinada", ha asseverat.

Finalment, dirigint-se als maltractadors, Oltra s'ha mostrat contundent: "La vostra actitud masclista, violenta, té els dies comptats en una societat que, com hui hem mostrat, unida combatrà la violència fins a haver-la eradicat".

Així mateix, la directora de l'Institut Valencià de les Dones, Maria Such, ha lamentat que en 48 hores s'hagen produït tres assassinats masclistes a Espanya i ha alertat que "hi ha molta violència oculta", ja que, en el cas d'Eva, no hi havia denúncia prèvia. D'ací la importància de "transmetre a la ciutadania que, si coneixen que una dona està patint alguna situació de maltractament, ho posen en comunicació dels servicis socials", ha subratllat.

CONDEMNA UNÀNIME

Després de guardar tres minuts de silenci representants dels diferents partits polítics han manifestat la seua condemna unànime contra la violència masclista.

La portaveu d'Igualtat de Compromís i diputada a Les Corts, María José Ortega, ha afirmat que, "si és escruixidor veure que en 48 hores hi haja hagut tres assassinats masclistes, també és escruixidor que hui en la Plaça de Manises hi haja més gent que mai", per a dir, "de forma unànime", no a la violència masclista.

Per la seua banda, la diputada del Grup Parlamentari Podem, Cristina Cabedo, ha assenyalat que "en aquest últim any de legislatura ens seguirem deixant la pell per a fer polítiques feministes, perquè creiem que el feminisme és l'única via per a assegurar que la vida de les dones continua sent respectada per a viure amb plenitud nosaltres i les famílies que pateixen la violència masclista".

La portaveu de Ciutadans en la Diputació de València, Mamen Peris, ha afirmat que "aquesta lluita ha de ser de tots, sense diferenciació política" i ha volgut transmetre, "d'una manera especial, no només el suport a les víctimes i les seues famílies, sinó que senten que tenen eixida, que d'açò es pot eixir".

"RÀBIA I INDIGNACIÓ"

A Castelló, a les portes de la Subdelegació ha tingut lloc una concentració amb cinc minuts de silenci, mentre en la Diputació i en l'Ajuntament s'han celebrat sengles minuts de silenci. La subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, també al minut de silenci que es guardarà a les 19.00 hores en l'Ajuntament de Borriol, on residia la víctima.

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, des de "la ràbia i la indignació", ha mostrat la "més absoluta condemna al nou cas de terrorisme domèstic, de violència de gènere, que ha costat la vida a una jove a Borriol".

Segons ha dit, "la nostra societat té el deure de lluitar amb unitat contra aquest alifac i el Govern de la província va a estar, des de la fermesa amb la ràbia continguda, condemnant fermament als qui, des de la supremacia masclista, exerceixen la violència contra les dones".

També el personal de l'Hospital Provincial de Castelló s'ha sumat a les concentracions silencioses convocades per a condemnar la violència masclista i mostrar el seu suport a la família de la veïna de Borriol.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento