La portaveu del PP a Les Corts, Isabel Bonig, ha afirmat aquest dimarts que, després de tres anys, el Consell de Ximo Puig "gens ha d'oferir als valencians, és un president amb un projecte fracassat i esgotat", i ha oferit als valencians "la recuperació de l'orgull de ser i sentir-se valencià i espanyols" de la mà dels 'populars', la primera mesura dels quals si governen després de les pròximes eleccions serà "derogar totes les lleis, plans, decrets i actuacions que suposen una catalanització de la societat valenciana".

"En huit mesos, potser abans, vosté i el seu govern passaran a la història política valenciana com un gran fracàs, l'intent del nacionalisme de canviar una societat que no es va deixar", ha assenyalat la dirigent del PP, que ha tornat a demanar eleccions anticipades perquè els ciutadans de la Comunitat puguen dir que no volen "mai més governs sectaris" o un president de les Corts, Enric Morera, "que recolza separatistes colpistes catalans".

Així, s'ha dirigit Puig per a dir-li que "el CJC li està esperant amb els braços oberts" i a partir d'aleshores "s'obrirà una nova etapa de llibertat amb el PP al capdavant de les institucions". "El seu temps i el de les seues imposicions s'acaba, comença un nou temps per als valencians", ha advertit.

Bonig ha assegurat que el PP no estarà a favor d'una televisió pública, À Punt, que "pretén ser una delegació de Tv3 a la Comunitat" i ha assegurat que els valencians necessiten tirar l'actual Consell perquè "necessiten l'orgull de ser i sentir-se valencians" i ara està governada per polítics "que no creuen en ella".

Bonig ha dedicat la mitat de la seua intervenció a realitzar un repàs, a manera de decàleg, dels "fracassos" del Consell, que al seu juí ja no té "credibilitat", i ha criticat que anuncie mesures quan tan sols una, executar tot el pressupost, seria "una gran revolució".

Ha criticat, per exemple, que "van prometre exemplaritat i han convertit l'administració valenciana en un colador d'amics i col·locats", ha apuntat que la legislatura acabarà amb barracons, "han acabat amb la llibertat dels pares per a triar la llengua en la qual s'educa els seus fills i seran recordats per tractar d'imposar l'Islam en els col·legis públics".

Bonig s'ha centrat en el tema educatiu per a responsabilitzar directament Puig per mantindre el conseller Vicent Marzà en el seu lloc després de ser "estomacat judicialment pel TSJCV i socialment per la societat valenciana". "Així va començar Catalunya, incomplint la llei, la Constitució i, sobretot, les sentència. Vol vosté que la Comunitat es convertisca en una segona Catalunya amb el pas del temps?", ha preguntat.

Sobre la sanitat, ha criticat el "col·lapse, intimidació a professionals, balafiament o augment de llistes d'espera", i també ha destacat que hui "els valencians són més pobres que fa un any", moment en el qual s'ha dirigit la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, a qui ha preguntat "en quin moment va deixar de ser l'Evita Perón valenciana per a convertir-se en la Cleòpatra que hui tots coneixem".

A més de criticar la política en ocupació, també ha preguntat "on està ara la reforma del model de finançament que abans eixia en tots els discursos" i "on estan les manifestacions, les pancartes". "Han passat de la reivindicació a la submissió i complaença, pareix que la moció de censura no l'acaben de digerir, contra Mariano Rajoy es vivia millor".

També ha posat en qüestió el treball per a "alçar la hipoteca reputacional" i ha recordat les investigacions judicials per suposat finançament irregular de PSPV i Bloc o la detenció de l'expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, per Divalterra.

LAPSUS

Bonig ha lamentat que va oferir a Puig grans pactes i no va voler acceptar-ho, sent "deslleial" amb ella i amb el PP. "En huit anys, quan hi haja un canvi de govern -ha dit Bonig, la qual cosa ha provocat l'aplaudiment de la bancada del Botànic, un lapsus ja que es referia a huit mesos- la primera mesura serà derogar totes les lleis que suposen una catalanització de la societat valenciana".

En educació, ha dit, es restablirà el districte únic, en un de cada cinc col·legis públics el 80% de les classes es donaran en anglés i el valencià serà un mèrit i no un requisit per a accedir a la funció pública, ha promès Bonig, que ha anunciat que tornarà el Batxillerat d'excel·lència i que es garantirà el dret dels pares a triar la llengua en què estudien els seus fills, en línia en castellà o en valencià.

Respecte a la política fiscal, ha assegurat que "en huit mesos hi haurà un govern que duga a terme la major baixada d'impostos de la història de la Comunitat", eliminant l'Impost de Patrimoni, el de Successions, exempcions en el de Transmissions Patrimonials i rebaixant l'IRPF autonòmic.

SÍ AL MODEL CONCESIONAL I LA FAMÍLIA

En sanitat, el PP reafirma el "sí al model concesional i la col·laboració públic-privada" i el blindatge de les llistes d'espera amb terminis màxims a partir dels quals el pacient podrà triar si quedar-se en el sistema públic o acudir a la xarxa de col·laboració privada.

Per la seua banda, en matèria econòmica, Bonig ha avançat una Llei d'Autònoms, la restauració de la llibertat d'horaris comercials o l'externalització de la inspecció turística, ha defès també el Pacte Nacional de l'Aigua i ha proposat crear una Oficina Econòmica amb funcionaris independents per a vetlar per l'execució total del pressupost i l'objectiu de dèficit zero.

També ha anunciat polítiques per la família, perquè defendre-la "no és d'esquerres o de dretes, no hi ha cosa més progressista que defendre qualsevol classe de família i la vida". Entre les mesures que ha proposat estan deduccions en l'IRPF de 600 euros per fill durant cinc anys o ajudes econòmiques a partir del tercer fill. Així mateix, ha indicat que la política d'immigració serà "responsable" perquè el PP està "a favor de la immigració legal, ordenada i regulada".

Consulta aquí más noticias de València.