Així s'ha pronunciat durant la seua Declaració de Política General a Les Corts, en què s'ha referit a aquest assumpte el mateix dia que se celebra la Diada, i ha remarcat que la situació en aquesta comunitat "preocupa" perquè, entre altres qüestions, és la regió a qui més compra i més ven la Comunitat Valenciana.

"Durant molts anys s'ha perdut temps en política, s'han trencat els ponts i s'ha triat la confrontació en lloc de la moderació i la cerca d'acords", ha lamentat, per agregar: "No vull ser equidistant en allò en què no es pot ser equidistant, el compliment de la llei, però la resposta a un conflicte polític ha de ser política".

En qualsevol cas, ha indicat que aquest tema no pot paralitzar les reformes territorials a Espanya i ha advocat per revisar l'Estat de les Autonomies, "esgotat especialment per als valencians".

"No és possible mantenir un estat en què les autonomies, que gestionen tres dels quatre pilars del sistema de benestar, tinguen una insuficiència contrastada de recursos", ha subratllat, per exigir la reforma del sistema de finançament.

Consulta aquí más noticias de València.