Puig anuncia que es reunirà amb Sánchez la primera setmana d'octubre
Puig anuncia que es reunirà amb Sánchez la primera setmana d'octubre EUROPA PRESS

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts durant la seua intervenció en el Debat de Política General en Les Corts que es reunirà amb el president del Govern, Pedro Sánchez, la primera setmana d'octubre per a "reafirmar la voluntat d'avançar en el compliment de l'Agenda Valenciana" i aportar la seua visió "respecte a les reformes que necessita Espanya".

En el seu discurs, Puig ha començat fent un repàs de l'estat de la Comunitat i ha destacat que hui està millor que en 2015 i, "la qual cosa és més important encara, estarà millor en els pròxims anys" perquè els indicadors econòmics, socials i democràtics "han millorat".

Ha subratllat que "l'esperit del Botànic no té limitació temporal, ni tan sols electoral" i "és una obligació irrenunciable posar en el centre de totes les polítiques a les persones" i "posar les llums llargues per a garantir que el moment valencià acabe sent el temps valencià". "És una obligació ètica pensar en les pròximes generacions i no en les pròximes eleccions", ha dit.

“Diàleg permanent que permet avançar"

El 'president' ha destacat el canvi de Govern a Espanya que ha permés que hi haja "un diàleg permanent que permet avançar", encara que "més lentament" del que desitjaria.

El finançament autonòmic és un dels objectius, però no l'únic, ha assenyalat, i ha destacat que s'ha arribat a l'acord de revisar els recursos d'inconstitucionalitat a lleis valencianes vigents que havia interposat l'anterior executiu de Mariano Rajoy, a més d'acordar la comissió bilateral per a l'anàlisi i seguiment de l'Agenda Valenciana d'Infraestructures.

Així mateix, Puig ha incidit en la seua petició per a comparèixer en el Senat per a explicar el posicionament valencià en la reforma del finançament, però que la majoria absoluta del PP "ha impedit", per la qual cosa ha exigit formalment al president de la Cambra alta que "complisca la seua missió constitucional" i "done veu a les autonomies".

"Si el PP ha convidat al president Torra a comparèixer en el Congrés per a parlar del problema a Catalunya, li demanem que deixe de bloquejar que el president dels valencians comparega en el Senat", ha agregat.

Consulta aquí más noticias de València.