Les Corts estrenen aquest dimarts un renovat Debat de Política General
Les Corts estrenen aquest dimarts un renovat Debat de Política General INMA CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo

Les Corts Valencianes estrenen aquest dimarts un renovat Debat de Política General amb un format amb límit en el nombre de propostes que poden presentar els grups, un màxim de 12, i amb una 'aturada' d'un dia perquè aquest puguen ser estudiades detingudament de cara a la votació de dijous.

El debat arrancarà a les 10 hores amb la intervenció del president de la Generalitat, Ximo Puig, sense límit de temps. En finalitzar hi haurà un recés de 30 minuts.

En la seua Declaració de Política General, el president exposarà "el canvi de paradigma que ha experimentat la Comunitat en aquests tres anys de legislatura", el seu nou paper a Espanya, Europa i el món, i farà referència a la necessitat de tindre "veu pròpia, un nou finançament i un tracte d'equitat".

Després serà el torn de la portaveu del PP, Isabel Bonig; el portaveu de Podem, Antonio Estañ; la portaveu de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez; el portaveu de Compromís, Fran Ferri, i el del PSPV, Manolo Mata. Cadascun d'ells disposa de 30 minuts i Puig els respondrà sense límit de temps.

Finalitzat el debat s'obrirà un termini de 30 minuts perquè els grups presenten les seues propostes de resolució i el dimecres la Mesa de les Corts es reunirà les 9 i la Junta de Síndics a les 10 per a validar eixes propostes i ordenar el debat del dijous per blocs. Dijous, el ple començarà les 10 amb el debat de propostes i la posterior votació.

Arrere quedaran, així, aquells debats parlamentaris amb centenars de propostes que es prolongaven fins a altes hores de la matinada i en els quals el cansament arribava a provocar l'equivocació en algunes de les votacions a última hora.

A més, igual que l'any passat, PSPV i Compromís conjuminaran les seues propostes de resolució. Des de Cs celebren que aquesta nova organització ho farà més "atractiu" i el PP ha criticat en diverses ocasions la limitació de propostes, encara que ha advertit que no s'ha posat límit al text que figure en cadascuna d'elles.

Consulta aquí más noticias de València.