Així ho ha asseverat Oltra en un acte d'inici de curs a Paiporta (València) a preguntes dels mitjans sobre la reunió d'aquest dilluns dels presidents de l''Espanya buida' -Galícia, Astúries, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, La Rioja i Aragó- que reclamen un finançament concorde al cost dels servicis públics.

Sobre aquest tema, la dirigent valenciana ha manifestat que "en el passat la Comunitat no ha fet valdre les dificultats pròpies i autòctones perquè la dispersió sempre es mesura en km2". Sobre aquest tema, ha apuntat que "és veritat que la Comunitat Valenciana no té molts quilòmetres comparada amb uns altres" però ha defès que "la inaccessibilitat no té a veure moltes vegades amb els km2".

"La Comunitat pot tindre 30 km però una carretera muntanyenca de corbes que et fa eixir a Aragó o a Catalunya i necessites una hora i mitja per a arribar; la dispersió no s'ha mesurat mai com caldria fer", ha argumentat.

En aquest punt, ha subratllat la importància de l'orografia i ha recordat que la província de Castelló és "la segona més muntanyenca d'Espanya". "És com quan el PP deia que per a tindre beca de transport calia estar a tres km de distància en línia recta, com si els xiquets volaren. Els xiquets van per carretera doncs açò és igual", ha posat com a exemple.

"Nosaltres tenim un problema d'inaccessibilitat i despoblació, sobretot a Castelló i València, encara que a Alacant també hi ha algunes poblacions", ha ressaltat Oltra, que ha al·ludit al pla sobre despoblament engegat pel Consell.

"MOLTES PARTS CONNECTADES EN LES CASTILLES"

I ha agregat: "En les 'castilles' tenen moltíssimes parts que estan connectades per autopistes i que no són inaccessibles, tenen quilòmetres al mig però és més fàcil donar un servici".

"La condició muntanyenca ha de tindre's en compte perquè si no estarem com sempre. Es compta per quilòmetres quadrats, a Castella i Lleó i Castella-la Manxa tenen un muntó però inaccessibilitat no tenen tanta com nosaltres i aquest és un tema que s'ha d'incloure en el debat", ha finalitzat.

Consulta aquí más noticias de València.