Un grup d'esportistes pedaleja de París a València per a recaptar fons per a la investigació del càncer infantil
Un grup d'esportistes pedaleja de París a València per a recaptar fons per a la investigació del càncer infantil GVA

El grup d'esportistes d''Amb bicicleta contra el càncer' ha arribat aquest diumenge a l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe (IIS La Fe) després de recórrer els 1.500 quilòmetres que separen París de València durant 10 dies per a recaptar fons per a la investigació contra el càncer infantil.

Aquest repte solidari s'ha iniciat a través de la plataforma de crowdfunding migranodearena.org. L'objectiu inicial era recaptar 9.000 euros, un euro per cada quilòmetre que recorreguera cada esportista de París a València, però a l'arribada dels esportistes a les portes de l'IIS La Fe, la xifra arribava als 10.671 euros.

La iniciativa solidària ha sigut liderada per Sergio Cepeda, un estudiant de Ciències de l'Esport que ha iniciat aquest repte solidari, que ha estat impulsat "pel nivell de la investigació del centre i la necessitat de recolzar els investigadors i les investigadores en la cerca de respostes per als pacients infantils de càncer".

Els fons recaptats a través d'aquesta iniciativa solidària aniran destinats al Grup d'Investigació Clínica i Traslacional en Càncer de l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe. En concret, al treball de la doctora Adela Cañete sobre medicina de precisió.

Oncologia Pediàtrica

Per a aquest esportista murcià la destinació de les donacions estava clar des del principi: "Són moltes les 'associacions' que treballen amb la cap de la Unitat d'Oncologia Pediàtrica Hospital Universitari i Politècnic La Fe i tothom que entén alguna cosa del tema la coneix perfectament".

Com explica Sergio Cepeda, "el càncer infantil és un tipus de càncer en el qual existeixen menys mitjans i encara que la taxa de supervivència és alta moltes vegades els tractaments no són específics i deixen unes seqüeles terribles". "Que hi haja xiquets que no superen la malaltia perquè el seu cos no aguanta el tractament és terrible".

Consulta aquí más noticias de València.