Cs comença a "engreixar" la seua maquinària electoral amb l'objectiu de presentar-se en tots els municipis valencians
Cs comença a "engreixar" la seua maquinària electoral amb l'objectiu de presentar-se en tots els municipis valencians CS

Així ho ha explicat el secretari d'organització de la formació a la Comunitat Valenciana, Emilio Argüeso, als mitjans de comunicació després de mantindre aquest dilluns una reunió amb els secretaris d'organització provincials per a dissenyar estratègies i analitzar la implantació del partit a la Comunitat.

Ha explicat que actualment la formació -que compta amb 13.000 inscrits, dels quals uns 4.000 són afiliats i la resta simpatitzants- "ja té representació en tots els municipis de més de 20.000 habitants".

Per tant, l'estratègia, ha comentat, "passa ara per la implantació en les localitats de menys de 20.000 habitants i en les zones rurals, on Cs té estructura en el 70 per cent".

Pel que fa a la seua presència territorial, ha detallat que Cs està "en el 80% dels municipis valencians" i està treballant per a arribar a aquelles localitats en les quals no compta amb estructura. "Estem en vespres de fer-ho i jo crec que al final d'any tindrem tot pràcticament conformat", ha puntualitzat.

CANDIDATS

Respecte a l'elecció dels candidats, ha explicat que el Comité Executiu Nacional haurà de reunir-se per a dissenyar el procés, encara que en aquells municipis de més de 400 afiliats es durà a terme un procés de primàries, així com també per a la configuració de les llistes autonòmiques en totes les províncies. La previsió és que les primàries, en les quals votaran els afiliats, se celebren a la fi de gener o principis de febrer, ha dit.

En cas que es produïra un avançament electoral a la Comunitat, ha remarcat que el partit està "suficientment preparat" i té la gent "treballant" per si fóra necessari accelerar el procés de primàries que, no obstant açò, ha indicat que és una decisió que competeix al Comité Executiu Nacional.

Consulta aquí más noticias de València.