40.000 badalonins han d’anar a l’especialista a Sant Adrià de Besòs

Veïns de La Salut i Llefià protesten per reclamar que tornin els metges al seu ambulatori. La situació afecta sobretot als avis.
Veïns dels barris badalonins de Llefià i La Salut es concentren avui a les 10 del matí davant del CAP La Salut per reclamar que «tornin els especialistes a l’ambulatori i que hi hagi una ginecòloga tots els dies de la setmana», segons Ricardo Navarré, portaveu d’Amics de la Salut, una de les entitats que donen suport a la protesta.Uns 40.000 veïns d’aquests dos barris de Badalona han d’anar fins a Sant Adrià de Besòs cada cop que han de visitar un neuròleg, un cardiòleg, un uròleg o qualsevol altre especialista. La gent gran, sobretot, està cansada d’haver de combinar diferents autobusos o haver d’anar a peu per arribar al centre de la localitat veïna. Sembla que no els quedarà altre remei. «Als centres d’atenció primària no hi ha els especialistes. No n’hi hagut mai», els recorda la doctora Montserrat Portas, directora de l’àmbit d’atenció primària del Barcelonès Nord i el Maresme.

La gota que ha vessat el got de la paciència del veïns, i sobretot de les dones, és que «marxès la darrera ginecòloga», denuncia Navarré. Ara tenen una que ve «els dilluns durant unes hores». Des de la direcció se’ls afirmen que «va marxar una de les dues ginecòlogues que hi havia i se n’ha quedat una, tres dies».

Nou centre de ginecologia

Badalona tindrà a l’avinguda Catalunya, en el barri de Lloreda, un nou centre de ginecologia amb un servei «més complet» que el que ara es dóna als CAP de la ciutat, segons la doctora Montserrat Portas. El centre comptarà amb tot el material necessari, com els aparells per fer ecografies a dones embarassades. La seva apertura permetrà derivar a algunes de les dones que ara són enviades a Sant Adrià a fer aquest tipus de proves. «No es pot mantenir un servei així a cada CAP», diu la seva responsable.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento