Comunitat Valenciana

Sindicats reclamen a Educació que abone als interins amb vacant el mes de setembre íntegre

  • Sindicats del sector docent han reclamat a la Conselleria d'Educació que pague als interins amb vacant el mes de setembre íntegre i que no tracte d'"escatimar" dos dies.

Així, la Federació d'Ensenyament de CCOO (FE CCOO PV) ha defès el cobrament del professorat interí des de l'1 de setembre i ha anunciat que ha iniciat l'estudi jurídic i ha demanat una entrevista a la Conselleria per a assegurar el cobrament sencer del mes.

CCOO veu "amb preocupació la possibilitat que el professorat interí amb nomenament de dia 1 de setembre no tinga l'alta en nòmina des del dia 1 sinó des del 3 de setembre, dilluns en el qual es van incorporar als seus llocs de treball".

Per la seua banda, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat que la Conselleria d'Educació "tracta d'escatimar dos dies del seu salari de setembre als interins amb vacants adjudicats al juliol".

L'entitat explica que el nomenament d'aquests professionals, com diu la Conselleria en la seua pròpia resolució, va de l'1 de setembre de 2018 a 31 d'agost de 2019. No obstant açò, estan rebent missatges amb l'alta en la Seguretat Social a data tres de setembre, amb dos dies de retard.

CSIF apunta que la base 10 de la resolució de 25 de juny de 2018 de la Direcció general de Centres i Personal Docent especifica amb claredat que "els nomenaments derivats d'aquest procediment s'estendran des de l'1 de setembre de 2018 fins al 31 d'agost de 2019". D'aquesta forma, igual que en cursos anteriors, preveu la contractació des del primer dia de setembre.

CSIF sosté que "la sorpresa per a nombrosos interins ha arribat aquests dies quan, malgrat tindre la plaça adjudicada al juliol, han rebut missatges de la Seguretat Social informant-los de l'alta a data de dilluns 3 de setembre". D'eixa manera, el sindicat afirma que "s'estaria incomplint la resolució dictada per la pròpia Conselleria".

La central reclama a l'administració que rectifique si s'ha produït alguna errada i que garantisca el pagament des de l'1 de setembre de les percepcions del personal interí amb vacant adjudicada al juliol. El sindicat "lamentaria que Conselleria encara escatimara més recursos a un sector tan precaritzat com el conformat pel funcionariat interí d'educació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento