Comunitat Valenciana

Empresaris turístics, "preocupats" per la rendibilitat i caiguda de la despesa del visitant internacional

  • Empresaris turístics es troben "molt preocupats" per la ralentització de la recuperació de la rendibilitat en el sector, que consideren que és l'"assignatura pendent" a la Comunitat Valenciana, i pel descens del turisme internacional, amb un 6,9% menys en el nombre de visitants i un 3,4% de caiguda en la seua despesa total.

Així ho han assenyalat aquest dijous en roda de premsa el president de la Confederació d'Empresaris Turístics de la Comunitat Valenciana (CET-CV), Luis Martí, i el de la Federació d'Empresaris d'Hoteleria de València (FEHV), Manuel Espinar, que han fet balanç de la temporada turística d'estiu sobre la base de les enquestes dutes a terme per les institucions i les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Per al 68% dels empresaris la campanya ha sigut pitjor del que preveien, per al 14% igual i per al 18% millor. Per a un 77% dels empresaris hostelers, la campanya d'estiu ha sigut igual o pitjor que l'any anterior, davant d'un 23% que manifesta que ha millorat resultats.

Així mateix, el 75% de les empreses considera que no ha millorat la seua rendibilitat respecte a l'estiu passat, un problema que obeïx, segons Martí, a l'increment de costos energètics, el preu de matèries primeres i el descens en el tiquet mitjà, que per al 58% dels enquestats se situa per sota dels 20 euros; per a un 36%, al voltant de 20 o 35 euros i només per al 6% se situa per damunt dels 35 euros.

A causa de les "dades molt baixes" de rendibilitat, el sector està "molt preocupat" durant els últims mesos per la possibilitat que se li apliquen tipus impositius nous de cara als pressupostos estatals, ja que el turisme "no té la rendibilitat i la conjuntura" per a afrontar-los. Al seu juí, establir taxes turístiques "no té cap justificació", i s'ha preguntat per què es plantegen en aquest sector i no en uns altres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento