Comunitat Valenciana

Generalitat Valenciana espera data per a la Comissió Bilateral sobre el plurilingüisme i creu que es tancarà

  • VALÈNCIA, 6 (EUROPA PRESS)
El conseller Vicent Marzà
El conseller Vicent Marzà
INMA CABALLER/CORTS - Archivo
El conseller Vicent Marzà

La Generalitat Valenciana es troba a l'espera que es fixe una data per a la Comissió Bilateral amb el Govern central per a tractar la llei valenciana de plurilingüisme. Des de l'executiu autonòmic es mostren convençuts que "es tancarà" i no quedarà "cap dubte" sobre una norma que pretén "més igualtat d'oportunitats" i que els alumnes de la Comunitat tinguen competència en tres llengües: castellà, valencià i anglés.

Així ho ha assegurat el conseller d'Educació, Vicent Marzà, en ser preguntat durant la roda de premsa de presentació del nou curs escolar si hi ha alguna novetat respecte a la Comissió Bilateral per a tractar possibles discrepàncies sobre l'article 11 de la Llei de Plurilingüisme de la comunitat autònoma que va obrir l'anterior equip del Govern que encapçalava el 'popular' Mariano Rajoy.

Sobre aquest tema, el titular d'Educació del Consell ha asseverat que no tenen "cap dubte que s'arribarà a un acord" amb l'actual administració socialista i que "es tancarà" la comissió.

Per la seua banda, el secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler, ha comentat que abans i després de les vacances hi ha hagut contactes amb el Ministeri que dirigeix Isabel Celaá i ha apuntat que ara la Generalitat espera que "es pose data per a la reunió en la qual s'analitze el text legislatiu i poder veure qual és la posició final del Govern d'Espanya".

"NO TENIM RES A AMAGAR"

Soler ha subratllat que l'administració valenciana no vol que la comissió es tanque automàticament després del canvi de signe polític en l'Executiu central: "No tenim res a amagar ni amb l'anterior govern ni amb l'actual, que es faça com toca", ha reblat.

D'altra banda, al conseller se li ha demanat una valoració a les modificacions de la LOMQE anunciades per la ministra Calaá perquè l'assignatura de Religió deixe de ser computable amb efectes acadèmics o derogant l'article 109.2 que permet que la programació de l'oferta de places escolars s'establisca per "demanda social".

Sobre aquest tema, Marzà ha expressat el seu suport a tals mesures: "Podríem firmar-les nosaltres", ha asseverat el conseller, que ha considerat que respon a un posicionament totalment lògic des de la perspectiva de centrar-se en el servici públic i la igualtat d'oportunitats".

"Compartim la mirada i les propostes que s'estan fent; podríem firmar-les qualsevol de les persona que treballem en l'administració autonòmica valenciana i es nota que (Celaá) és una persona que vé del món de l'educació", ha finalitzat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento