Comunitat Valenciana

Els historials dels afectats pel tancament d'iDental quedaran sota custòdia de la Conselleria de Sanitat

  • Els historials dels afectats pel tancament d'iDental quedaran sota la custòdia de la Conselleria de Sanitat, segons ha informat la directora general d'Alta Inspecció d'aquest departament, María Victoria Garrido, qui ha participat aquest dijous en la reunió convocada pel jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata juntament amb representants de la UDEF, UDEV, Fiscalia, Protecció de Dades i representants de Sanitat i Consum de 14 comunitats autònomes.
Una de las clínicas de iDental.
Una de las clínicas de iDental.
IDENTAL
Una de las clínicas de iDental.

En la trobada s'han consensuat les actuacions a seguir en relació amb els afectats pel tancament de les clíniques odontològiques iDental i s'ha acordat que la setmana vinent el jutge emetrà l'ofici amb tot el procediment consensuat respecte al tractament dels historials, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Entre altres mesures adoptades, s'ha decidit que les comunitats autònomes tenen la custòdia i la gestió d'aquests historials, la qual cosa inclou l'entrega de les còpies als afectats.

A partir d'ara, els afectats han de dirigir-se als registres d'entrada els servicis centrals de la Conselleria de Sanitat, en el carrer Micer Mascó, 31 de València, i de les Direccions territorials de Sanitat en les tres províncies, i omplir formulari amb totes les seues dades: nom i cognoms, NIF, telèfon, clínica i número d'historial (si ho saben).

Garrido ha recordat que hi ha encara tres locals que continuen sota custodial policial: el del carrer Mariano Cubell a València, el d'Alacant i el d'Elx, que són els que tenien major volum d'historials i l'extracció "no es va poder fer en un sol dia".

A la Comunitat Valenciana s'estan investigant cinc clíniques d'iDental: dos en la província de València (C/ Mariano Cubell a València i Alfafar), una en la província de Castelló (Betxí) i dos en la província d'Alacant (Alacant i Elx). En els pròxims dies s'espera autorització per a entrar en totes les clíniques i que els historials puguen quedar sota custòdia de la Conselleria.

El passat mes d'agost, la consellera Ana Barceló va mantindre una reunió amb representants de la Plataforma d'Afectats d'iDental -el mateix dia en què va arrancar l'operació policial ordenada des de l'Audiència Nacional-, en la qual els va traslladar que des de Sanitat es proporcionarà l'accés a l'historial clínic a tots els afectats pel tancament de les clíniques dentals.

La consellera va mostrar el seu agraïment a la Plataforma d'Afectats iDental pel temps d'espera des que es va sol·licitar la reclamació dels expedients clínics i es va comprometre a mantindre'ls informats des de la Direcció general d'Alta Inspecció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento