Comunitat Valenciana

Els bombers forestals ajornen la vaga indefinida al 14 de setembre encara que continuen amb les mobilitzacions

  • Els bombers forestals han ajornat al 14 de setembre la vaga indefinida convocada per a aquest divendres, si bé continuen amb les mobilitzacions, que inclouen la concentració i posterior manifestació d'aquest dijous fins a la seu de la Delegació del Govern a València.
Bomberos forestales
Bomberos forestales
SPPLB
Bomberos forestales

La vaga ha sigut finalment ajornada a la setmana que vé després de la celebració del Tribunal d'Arbitratge Laboral celebrat aquest dimecres, segons ha informat CGT PV en un comunicat. No obstant açò, continuen amb el calendari de mobilitzacions previst pels sindicats -SPPLB, UGY, CCOO, CGT i STAS- amb l'objectiu que la seua situació siga "coneguda i visible".

A 10 hores ha donat començament una manifestació iniciada amb una concentració d'una hora davant la seu de Tragsa en la calle Cronista Carreres. A partir de les 11 ha arrancat una marxa reivindicativa fins a Delegació de Govern.

Segons ha explicat a Europa Press el delegat sindical de SPPLB, Mario Gastón, la protesta es deu al fet que tenen un acord firmat amb Tragsa i amb la Generalitat en el qual "s'arreplega un augment salarial per les funcions noves a realitzar i una segona activitat" que "en principi havia d'haver sigut ja firmat" per a gaudir dels seus avanços però "fa 15 dies o un mes la nova ministra d'Hisenda es va negar en bloc a donar continuïtat a eixe acord i ho ha deixat suspès a l'espera que demà decidisca el Consell aprovar-ho".

En principi, ha dit Gastón, el govern valencià té "la predisposició total d'aprovar-ho" però ells dubten "bastant que en Hisenda se li vaja a donar el vistiplau fàcilment i fins i tot que en Tragsa es posen facilitats perquè s'agilitzen els tràmits" i es puga cobrar eixe augment salarial aquest mes.

"És un acord firmat al febrer i per culpa de tràmits burocràtics i que se'n van passant la pilota d'uns a uns altres pareix que no arriba a materialitzar-se mai", ha indicat el delegat sindical.

SERVICI PÚBLIC

A més, els bombers forestals reivindiquen també ser "un servici públic cent per cent" i ha alertat que "el Consell s'està plantejant diferents fórmules" i se'ls ofereix "passar de nou a una altra empresa mercantil".

Per açò, ha insistit que "ja que és un servici públic essencial d'emergències, estiga com la resta, públics cent per cent, integrat dins de l'estructura de l'administració pública i no a través d'empreses pantalla, intermediàries, com a empreses mercantils o públiques".

"Ací a la Comunitat Valenciana tenim diversos casos de fiascos i desfalcs i crec que que a ningú que li agradaria que es repetira", ha agregat.

PRÒXIMES PROTESTES

La següent protesta del col·lectiu tindrà lloc el 14 de setembre de 10 a 14 hores i consistirà en una concentració enfront de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, segons CGT.

L'última de les concentracions comunicades es desenvoluparà el 19 de setembre, també de 10 a 14 hores, davant Delegació de Govern.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento