Comunitat Valenciana

Els cuidadors de Bioparc salven una zebra nounada de morir ofegada

  • Els cuidadors de Bioparc València van salvar en la vesprada d'aquest dimecres la vida d'una zebra nounada que va caure accidentalment a la ria després del part, segons han informat aquest dijous el parc en un comunicat.
Naixement d'una zebra en Bioparc
Naixement d'una zebra en Bioparc
BIOPARC
Naixement d'una zebra en Bioparc

'La Niña', una de les zebres que habita en la zona de la sabana de Bioparc, es va posar de part sobre les 14.45 hores d'aquest dimecres i el parc va activar el protocol del departament tècnic que, en aquests casos, suposa observar i confirmar que la vida s'òbriga camí de la forma més natural.

No obstant açò, després de desprendre's el cordó umbilical i la placenta, el nounat va caure a l'aigua de forma accidental i corria perill de morir ofegat. Per açò, els professionals de Bioparc van decidir actuar vetlant pel benestar de l'animal i valorant el risc i intervenció necessària i es va decidir que dos cuidadors es ficaren en la ria espantant la nerviosa mare que també intentava entrar en l'aigua per a auxiliar la seua nounada.

En uns segons van aconseguir agafar el poltre i deixar-ho fora de perill, moment en el qual la mare va començar a llepar-ho acuradament per a comprovar que estava bé. Amb el "final feliç" els visitants i el personal del parc "van respirar alleujats i van mostrar la seua alegria i emoció amb aplaudiments i felicitacions", segons les mateixes fonts.

Després d'una nit tranquil·la, el poltre i la femella es troben bé i instintivament el xiquet segueix la seua mare, que manté la protecció i alleta a demanda, mentre l'altre poltre que va nàixer al juliol i la resta de la bandada, no amaguen la seua curiositat pel nouvingut, han confirmat.

La mare, 'La Niña', va arribar en 2007 del Zoo de Halle (Alemanya) i el pare, Zambé, va ser traslladat des de Safari de Peaugres (França) en 2012.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento