Oltra diu que el Consell no està "satisfet" amb l'augment de l'atur, que atribueix a la fi dels contractes d'estiu

  • La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, considera que el Consell "no pot estar satisfet" amb les dades de l'atur del mes d'agost a la Comunitat Valenciana -s'ha incrementat el nombre d'aturats en 7.591 persones en relació amb el mes anterior-, encara que ha assenyalat que "a l'agost sempre puja l'atur" i ha atribuït aquest increment "fonamentalment a la finalització dels contractes estiuencs".

Així ha valorat aquestes dades la també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives en una roda de premsa celebrada per a donar a conéixer l'acord aconseguit pel ple del Consell sobre les ajudes pels danys de l'incendi de Llutxent (València).

Aquest dimarts s'ha donat a conéixer que el nombre d'aturats registrats en les oficines dels servicis públics d'ocupació (antic Inem) va pujar a l'agost en 7.591 persones a la Comunitat Valenciana en relació amb el mes anterior, un 2,08 més, amb el que el nombre total d'aturats ascendeix a 373.059.

Oltra ha opinat que aquestes xifres són "roïnes" i, amb elles, el Consell "no pot estar satisfet", malgrat que "és el mes d'agost amb menys atur des de 2009", ha destacat. Així mateix, ha indicat que a l'agost "sempre puja la desocupació" i ha afirmat que "l'increment es deu fonamentalment a la finalització dels contractes estiuencs".

Així mateix, ha posat en relleu que en el que va d'any s'ha reduït l'atur a la Comunitat Valenciana un sis per cent, per la qual cosa ha considerat que "malgrat el bec d'atur d'agost, les dades de l'any són bons". Finalment, ha apuntat que des del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Servef), "com a ferramenta de lluita contra l'atur", el Govern valencià "seguirà treballant perquè els valencians tinguen un treball".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento