Comunitat Valenciana

Els accidents amb víctimes mortals creixen un 63% en les carreteres valencianes aquest estiu

  • VALÈNCIA, 4 (EUROPA PRESS)
Un home mor en un accident a Quart de Poblet
Un home mor en un accident a Quart de Poblet
CONSORIOC PROVINCIAL DE BOMBEROS - Archivo
Un home mor en un accident a Quart de Poblet

Els accidents amb víctimes mortals han crescut un 63 per cent en les carreteres de la Comunitat Valenciana en els mesos de juliol i agost en comparació dels mateixos mesos de l'any anterior, principalment per distraccions en la conducció i circular a velocitat inadequada.

Més de la mitat dels accidents es van registrar en carreteres convencionals de calçada única per eixida de via, segons ha informat la Delegació del Govern. D'aquesta manera, si durant juliol i agost de 2017 es van produir 19 sinistres amb 19 víctimes mortals, en els mateixos mesos d'enguany s'han registrat 31 accidents amb 32 morts.

Per províncies, en la d'Alacant l'increment es xifra en el 80% en el nombre d'accidents mortals durant els últims dos mesos (cinc en 2017 amb cinc víctimes mortals i nou en 2018 amb sengles morts).

En la de Castelló, el nombre de sinistres en carreteres i de víctimes mortals ha sigut igual al de l'any passat (sis accidents amb sis víctimes mortals); mentre que en la de València els accidents amb víctimes mortals s'han doblat (huit en 2017 amb huit víctimes mortals i 16 en 2018 amb 17 morts).

Segons les dades aportades pel delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, la principal causa dels sinistres ha sigut a Alacant i Castelló la distracció en la conducció distreta de l'excés de velocitat. A València, el factor determinant dels accidents ha sigut l'excés de velocitat seguida de les distraccions.

Fulgencio ha lamentat "l'alarmant increment d'accidents amb víctimes mortals en les carreteres de la Comunitat Valenciana", una tendència que es repeteix a nivell nacional. El delegat del Govern ha subratllat que la situació convida "a concentrar els esforços en les carreteres convencionals, en el control de la velocitat i les distraccions i en la protecció dels usuaris vulnerables".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento