L'Ajuntament de València ordena la retirada dels patinets elèctrics de lloguer dels carrers
L'Ajuntament de València ordena la retirada dels patinets elèctrics de lloguer dels carrers LIME

Així ho han acordat aquest dilluns en una reunió de treball l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó; el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi; l'edil de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, i el regidor d'Espai Públic, Carlos Galiana, segons han informat a Europa Press fonts del consistori.

Com a resultat de la trobada, s'ha acordat que la Policia Local requerirà l'empresa la retirada d'aquests patinets, a l'espera de la nova ordenança de mobilitat que regularà de forma específica la circulació d'aquest nou mitjà de transport, l'esborrany del qual es presentarà dins de dos o tres setmanes, aproximadament.

Mentrestant, des de l'Ajuntament han insistit que "no hi ha un buit legal" respecte a l'ús dels patinets elèctrics i la seua ocupació de les voreres, sinó que "existeix tot un context normatiu com l'ordenança d'espai públic, l'ordenança d'accessibilitat i la normativa sobre circulació, tant a nivell de llei com una instrucció de la DGT de fa dos anys". El consistori "treballa per a fer complir" aquesta normativa vigent, han remarcat des de l'administració.

A més, Espai Públic ha confirmat que "no hi ha cap tipus de sol·licitud de l'empresa per a operar i abandonar els patinets en qualsevol vorera". L'article 12 de l'ordenança d'espai públic "impedeix a aquesta empresa sense autorització abandonar els patinets per les voreres", han agregat.

ESTUDIEN UNA TAXA PER OCUPAR L'ESPAI

Igualment, en la reunió també s'ha acordat encarregar als servicis municipals d'Hisenda que estudien l'aplicació d'una taxa "per a aquest tipus d'empreses que volen ocupar l'espai públic", han avançat des de l'Ajuntament.

El consistori insisteix que hi ha un "consens entre totes les parts Govern de la Nau per a seguir treballant en la línia de buscar i promoure un model de mobilitat sostenible", i que el patinet pot ser un element que contribuïsca a aquest model.

Per açò, l'administració municipal treballa en una nova ordenança de mobilitat que "s'ajuste a la mobilitat actual de la ciutat" i que "regularà de forma concreta i detallada la circulació d'elements nous com a patinets".

Consulta aquí más noticias de València.