Puig, després del "desig" de 'sorpasso' d'Oltra: "El que vull és que el PSPV siga el primer partit de la Comunitat"
Puig, després del "desig" de 'sorpasso' d'Oltra: "El que vull és que el PSPV siga el primer partit de la Comunitat" GVA

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assenyalat aquest dilluns que vol que el seu partit, el PSPV-PSOE, "siga el primer partit de la Comunitat Valenciana" i que "en qualsevol cas, continue la via de progrés que s'ha obert" en l'autonomia.

El cap del Consell s'ha pronunciat davant els mitjans després de participar en la inauguració de la 'Casa de la Ciència' de València amb el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, i l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, entre altres autoritats.

Puig ha realitzat aquestes afirmacions en ser preguntat per les declaracions de la vicepresidenta de la Generalitat i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, que en una entrevista concedida a Europa Press ha assegurat de cara a les eleccions de 2019 que no li agrada parlar de 'sorpasso' al PSPV però "la possibilitat clar que existeix, està, i òbviament no només la possibilitat, sinó el desig i les guanyes".

"Jo crec que (el 'sorpasso') seria desitjable per a ella", ha respost el president, que ha sostingut que PSPV i Compromís són "aliats" però "cadascun evidentment té les seues preferències partidàries". "Això entra en la lògica més absoluta", ha agregat, al mateix temps que ha defès que "aquest govern ha sigut útil i beneficiós per a l'interés general de la Comunitat Valenciana i ara tenim l'oportunitat a més de poder cooperar amb el govern d'Espanya".

Insistit sobre si creu que eixe 'sorpasso' es podria arribar a produir, ha afirmat que "possible en la vida és tot" però ha destacat que el que vol és "que el PSPV siga el primer partit de la Comunitat Valenciana". "I que en qualsevol cas continue una via de progrés que s'ha obert a la Comunitat Valenciana, que ha demostrat la seua utilitat per als valencians i les valencianes", ha afegit.

"NO HI HA HAGUT CAP CRISI"

Així mateix, ha negat que s'haja produït "cap crisi" en el Govern valencià després de les discrepàncies sorgides en el si del Consell en les últimes setmanes a compte del vot favorable a l'objectiu de dèficit i de l'anunci de la Conselleria de Justícia de la creació d'una comissaria especialitzada en violència de gènere en la Ciutat de la Justícia de València. "Hi ha hagut diferents opinions, que és el lògic", ha posat en relleu.

A més, ha assenyalat que l'Executiu que presideix "ha sigut el govern més estable de la història de la Comunitat Valenciana". "Hi ha hagut visions diferents, però és que en els governs de majoria absoluta existeix aquesta situació també. Cadascun té el seu propi estil, pot ser compartit o no, però jo el visc des de l'absoluta normalitat", ha conclòs.

Consulta aquí más noticias de València.