Bonig demanarà la reprovació de Morera si no rectifica les seues paraules sobre els exconsellers catalans en 24 hores
Bonig demanarà la reprovació de Morera si no rectifica les seues paraules sobre els exconsellers catalans en 24 hores PPCV

Així ho ha indicat aquest dilluns Bonig en una roda de premsa després de presidir el Consell de Direcció del PPCV, després que Morera haja assegurat, en el seu compte de Twitter, que no té "cap sentit, ni base jurídica mantindre a la presó preventiva" els exconsellers catalans presos pel 'procés'.

Al seu juí, les paraules del president de les Corts "reconeixen que els jutges han prevaricat" i, per tant, "acusen els jutges d'un delicte". A més, "es carreguen l'estat de dret", que és la "diferència entre les democràcies i les dictadures".

Al mateix temps, ha remarcat que amb les seues declaracions, Morera "assumeix que hi ha presos polítics a Espanya", alguna cosa que, assegura, és "mentida". "No hi ha presos polítics", ha subratllat, abans d'apuntar que els exconsellers "estan a la presó perquè han incomplit la llei". "No hi ha ningú per damunt de la llei", ha insistit. En aquest sentit, ha afirmat que "si Morera no rectifica, Puig i Oltra no poden mantindre-li en la presidència de les Corts".

Bonig ha preguntat "Morera i el Bloc-Compromís si segueixen mantenint les declaracions" realitzades aquest diumenge i que la van deixar "atònita". "Morera no és qualsevol, sé que no pinta molt en el Bloc-Compromís, que necessita el seu espai, però l'espai de Morera podria ser evitar que se seguisca condemnant el Consell per vulnerar els drets del principal partit de l'oposició, el PP, quan sol·licita documentació i no li la donen", ha asseverat.

PUIG I OLTRA, "A FAVOR DEL PROCÉS INDEPENDENTISTA"

La dirigent 'popular' s'ha mostrat "convençuda" que Morera "està a favor de tot el procés independentista, com ho està (la vicepresidenta de la Generalitat) Mónica Oltra i com ho està Puig, més prop de les tesis del PSC que d'altres" com la de la presidenta d'Andalusia, la socialista Susana Díaz, ha opinat.

La líder dels 'populars' valencians ha exigit saber "què opina Oltra i què opina" el PSPV i el seu secretari general, si "pensen igual que Morera" i creuen que "hi ha presos polítics", que "els jutges han prevaricat" i que els exconsellers "són objecte d'una trama". "Anem a demanar-li a Puig un posicionament", ha anunciat.

"DESCOMPOSICIÓ" DEL CONSELL

D'altra banda, s'ha pronunciat sobre les "desavinences" entre PSPV i Compromís, en les quals la "descomposició" del Consell "s'ha vist sense fissures". "Els governs del canvi són el gran fracàs d'aquesta Legislatura perquè en tres anys han sigut incapaços de defendre a la Comunitat i de governar-la", ha postil·lat.

Així mateix, ha assegurat que hi ha una "sensació globalitzada" entre els valencians que el Consell "no gestiona" i "només es dedica a enfrontar-se". Bonig ha criticat que els membres de l'equip de govern estan "esgotats" i "pensen més en la cita electoral, en el seu benestar i en les seues seients que a resoldre els problemes de la Comunitat".

PROCÉS DE "CATALANITZACIÓ"

Isabel Bonig també ha denunciat el procés de "catalanització" que, al seu juí, s'ha iniciat a la Comunitat, i de la qual veu responsable a Puig. "Compromís i Bloc no enganyen ningú, qui enganya és el PSPV perquè Puig diu una cosa i després permet una altra", ha agregat.

Sobre aquest punt, s'ha referit a les subvencions a entitats que "defenen un nou ordre a Catalunya" i amb postures que "estan en contra de la Constitució". En concret, ha citat Acció Cultural del País Valencià, per defendre una "llengua unitària".

EDUCACIÓ, SANITAT I POLÍTICA SOCIAL

El PPCV, ha explicat, se centrarà en els pròxims mesos en

l'Educació, la Sanitat, Política Social i l'Ocupació. En matèria educativa, ha assegurat que el PPCV posarà l'accent en els més de 10.000 xiquets que segueixen en barracons, en els a penes 16 col·legis de 124 compromesos i construïts (el 90% de l'època del PP).

En aquesta línia, ha denunciat que "nombrosos" col·legis valencians estan denunciat que Puig està canviant les decisions que han pres els consells escolars per a impartir l'ensenyament amb proporcionalitat de llengües, "imposant-los el valencià". A més, Bonig ha defès que la capacitació lingüística ha de ser un mèrit i no un requisit, i s'ha posicionat a favor de la moratòria per al personal interí.

Quant a Sanitat, Bonig ha titlat la situació de "caos", i ha dit que hi ha hospitals que "s'afonen", "problemes a Alzira i amb les ambulàncies, a més de llistes d'espera desorbitades". "No és just atribuir-li tota la culpa a l'actual consellera, Ana Barceló, la culpa la té" la seua antecessora, la ministra de Sanitat, Carmen Montón, "qui ha sigut del pitjor que ha passat en matèria sanitària per la Comunitat Valenciana".

Respecte a la política social, Bonig ha denunciat el "desastre" polític, i ha reiterat la seua petició perquè comparega la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, pel centre de menors de Buñol. També ha recriminat el "desastre i improvisació" en la nova llei de turisme i el que respecta als apartaments, en els quals es dóna, al seu juí, una "falta de gestió".

Consulta aquí más noticias de València.