Comunitat Valenciana

La Generalitat veu bé mantenir l'horari d'estiu per no ser significatiu l'estalvi

  • El Consell assegura que la mesura suposaria un benefici turístic per a la Comunitat Valenciana.
  • Més del 80% dels europeus s’han posicionat a favor d’aquesta qüestió en una consulta pública.
Playa de la Malvarrosa de València
Playa de la Malvarrosa de València
GVA
Playa de la Malvarrosa de València

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i la Secretaria Autonòmica de Turisme de la Generalitat Valenciana veuen bé l'anunci del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, que l'Executiu comunitari proposarà l'eliminació del canvi d'hora bianual en tota la UE, ja que consideren que no és "significatiu" l'estalvi i sí hi ha un benefici turístic, respectivament.

Així ho han assenyalat fonts de tots dos departaments a Europa Press després de l'anunci de Juncker, qui ha al·legat que aquesta eliminació del canvi d'hora bianual és el que han reclamat més del 80% dels 4,6 milions de ciutadans europeus que han participat en una consulta pública sobre aquesta qüestió.

De fet, aquesta qüestió s'ha vist dues vegades en Les Corts Valencianes, a través d'una declaració institucional a l'octubre de 2016 i un debat en comissió al març d'aquest mateix any. En la primera de les iniciatives, la càmera autonòmica instava al Govern central a obrir el debat social sobre el manteniment de l'horari d'estiu en el país davant els "beneficis socials i econòmics" que comportaria i en línia amb la proposta del parlament balear.

La declaració institucional aprovada destacava els beneficis de "gaudir de més claredat quan acaben les obligacions diàries", advocava per un fus horari que promoga dur a terme activitats a l'aire lliure i amb un impacte econòmic positiu de vendes per al comerç, a més de gastar menys diners en consum energètic.

En el debat en comissió es va aprovar una resolució per a una proposició no de llei en la qual es demanava al Consell que duguera a terme "totes les gestions al seu abast a través dels mecanismes pertinents per a instar a les institucions europees a modificar la normativa europea per a deixar de realitzar els canvis d'hora d'estiu i d'hivern".

L’estalvi energètic “no és significatiu”

Des de la Conselleria d'Economia Sostenible, han apuntat a Europa Press que els sembla "bé" la decisió de la Comissió Europea de mantenir l'horari d'estiu ja que el possible estalvi energètic que es pot produir "no és significatiu, a nivell global del conjunt de sectors", i per tant, no creu que aqueix possible estalvi justifique mantenir el canvi horari.

Per al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, és "positiu" per al sector turístic que es mantinga el denominat horari d'estiu perquè es guanyen hores de llum i, per tant, temps d'oci, segons han indicat fonts del seu departament.

"Som llum i Mediterrani, tenim un bon clima i moltes hores de sol que, sens dubte, beneficien al sector turístic durant tot l'any, per la qual cosa mantenir aqueix horari estaria en línia amb la nostra estratègia per a desestacionalitzar el turisme i tenir més temps per a oferir productes turístics que poden gaudir-se tot l'any i resultar atractius per a altres mercats internacionals que no poden gaudir del nostre clima i llum", ha argumentat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento