Comunitat Valenciana

Creu Roja tanca l'estiu amb més de 21.000 assistències sanitàries

  • L’entitat ha facilitat prop de 18.000 banys assistits a persones amb problemes de mobilitat.
  • Un total de 400 professionals diaris han participat en la campanya, desenvolupada en 55 platges valencianes.
  • Han promogut una campanya per a conscienciar a banyistes dels riscos i la protecció ambiental.
Simulacro en la playa del Pouet
Simulacro en la playa del Pouet
CRUZ ROJA
Simulacro en la playa del Pouet

Els socorristes de Creu Roja Espanyola han efectuat durant aquest estiu un total de 21.578 assistències sanitàries i facilitat prop de 18.000 banys assistits a persones amb problemes de mobilitat en les 55 platges de la Comunitat Valenciana en les quals han estat presents, amb un desplegament de 400 professionals diaris.

Durant aquesta temporada, la majoria de les assistències s'han produït a causa de ferides i traumatismes lleus, picades de meduses i animals marins, exposició excessiva al sol i patologies prèvies dels usuaris, que van manifestar símptomes durant la seua estada en la platja, detalla l'organització en un comunicat.

El balanç de Creu Roja arreplega que els socorristes han efectuat un total de 374 rescats a persones en risc de ofegament, dels quals 353 van requerir d'evacuació en ambulància a centres hospitalaris.

Atencions

Entre els perfils dels atesos, destaquen els majors de 65 anys o persones amb patologies prèvies o malalties cròniques que es veuen incrementades per factors com les altes temperatures o la deshidratació.

També joves que adopten conductes insegures o imprudents, per omissió o desconeixement, com accedir per zones no permeses o perilloses, banyar-se sota l'efecte de substàncies i capbussar-se o allunyar-se massa de la costa.

La majoria dels xiquets atesos han sigut per ferides, contusions lleus, colps de calor o extraviaments en els arenals. En concret, els socorristes han localitzat a un total de 432 menors perduts de vista pels seus pares o tutors.

16 rescats en vaixells

Respecte a les assistències a embarcacions, Creu Roja ha efectuat un total de 16 rescats a persones a bord. I quant a la situació de la mar, la majoria dels dies ha onejat la bandera verda en el litoral valencià: set de cada deu enfront del 26% de les jornades amb groga i el 5% roges.

Al marge dels rescats i les assistències, els socorristes han ajudat a persones amb mobilitat reduïda o discapacitat a gaudir del bany en condicions de seguretat a través de dispositius adaptats. En total, han realitzat al juliol i agost un total de 17.973 banys assistits.

Dispositiu

En la província de València, més de 230 professionals formen part dels dispositius de socorrisme per als ajuntaments de València, El Perelló, Sueca, Gandia, Daimús, Miramar de la Safor, Mareny de Barraquetes, Bellreguard i Oliva. Aquest estiu, Creu Roja ha realitzat un total de 7.286 atencions sanitàries i 9.079 serveis de bany adaptat en aquestes localitats. En total, els socorristes han rescatat a 81 persones, i 178 van ser evacuades a hospitals.

'Mediterrani, deixa que et cuide'

Creu Roja ha posat en marxa aquest estiu la campanya 'Mediterrani, deixa que et cuide' per a promoure el gaudi de les platges valencianes de forma segura, sostenible i saludable. Amb el suport de voluntaris, la sensibilització ha recorregut el litoral per a conscienciar a banyistes i usuaris per a gaudir del Mediterrani i el seu entorn i minimitzar riscos associats a la seua salut i a la protecció ambiental. En total, l'organització ha efectuat 43 activitats en platges de 28 localitats.

La iniciativa ha comptat amb la participació de Fundació Oceanogràfic, Associació Posidó, Poseidoniamente, Universitat Catòlica de Múrcia, Fundació Biodiversitat del Ministeri de Transició Ecològica, la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, Associació Submon i WWF, i la col·laboració de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento