Comunitat Valenciana

Bunyol viu una Tomatina de “rècord” amb 145.000 quilos de tomaca

  • L’esdeveniment ha aconseguit un nou màxim de venda d'entrades, segons l'alcaldessa.
  • Els punts violeta contra la violència de gènere ha sigut una de les novetats d’enguany.
Tomatina de récord en Buñol
Tomatina de récord en Buñol
EUROPA PRESS
Tomatina de récord en Buñol

El municipi valencià de Bunyol ha tornat a tenyir els seus carrers de roig, un any més, amb la Tomatina, una tradició que consisteix en el llançament de tomaques entre els participants, i que enguany ha aconseguit un "rècord" de venda d'entrades, segons ha explicat l'alcaldessa de la localitat, Juncal Carrascosa, que ha xifrat l'aforament d'aquest 2018 en unes 20.000 persones.

Durant el recorregut s'han llançant 145.000 quilos de tomaques repartides en set camions. El primer ha començat a circular a les 10.57 hores, quan s'ha escoltat la primera carcassa, mentre que la segona, senyal de la finalització del recorregut, ha sonat a les 12.00 hores.

Bunyolers i visitants de tot el món han rebut als camions amb càntics de "tomaca, tomaca", als quals els camions han contestat amb un constant so del clàxon. Aquesta, de fet, ha sigut una de les edicions més internacionals, ja que l'han visitat els ambaixadors de Lituània i Bangladesh, "una mica en representació de la quantitat de països que ens visiten", ha manifestat Carrascosa.

Punts violeta contra la violència de gènere

En aquesta ocasió, Bunyol no solament s'ha tenyit de roig, també de morat, amb samarretes que reten homenatge a les dones víctimes de violència de gènere i que han portat membres de l'organització, també des dels propis camions.

Una de les novetats d'aquesta edició ha sigut la instauració de punts violeta, que té per objectiu actuar contra els possibles casos d'assetjament i donar protecció a les víctimes.

"Hi ha molt bon ambient i no hi ha hagut cap incident", ha assegurat l'alcaldessa del municipi.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento