Comunitat Valenciana

El PSPV diu que "rebre 850 milions és una notícia positiva, li pese a qui li pese"

  • És "un avanç important per als valencians, és molt satisfactori", assegura Carlos Fernández Bielsa.
  • L'objectiu del Consell i del PSPV segueix sent aconseguir la reforma del model de finançament.
Sede del PSPV en la calle Blanquerías de València
Sede del PSPV en la calle Blanquerías de València
GOOGLE
Sede del PSPV en la calle Blanquerías de València

El secretari de Relacions Institucionals i Acció Territorial del PSPV, Carlos Fernández Bielsa, ha valorat com a "positiu" l'acord aconseguit pel Govern i el Consell de Ximo Puig en el marc del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF). "Rebre 850 milions és una notícia positiva per als valencians, li malgrat qui li pese", ha dit.

En declaracions als mitjans, Bielsa ha defensat l'acord després de les crítiques de la resta de partits i ha insistit que és "un avanç important per als valencians, és molt satisfactori" i "un avanç tan important que qualsevol partit valencià haguera volgut signar".

"Hem passat d'un govern que ens ofegava financerament a un altre que ens dóna oxigen i que ens ajuda a fer polítiques per les persones", ha indicat el dirigent socialista, que ha assenyalat que el vot favorable en el CPFF es va produir "com a resposta a aqueix canvi positiu per als valencians" per part de Moncloa i la seua voluntat d’"intentar resoldre els problemes valencians".

Reforma del model de finançament

Ha admés que "no és una solució definitiva, és transitòria", i l'objectiu del Consell i també del PSPV segueix sent aconseguir la reforma del model de finançament. Aquesta nova etapa, ha assegurat, els permet "avançar a exigir i treballar per a aconseguir un model de finançament basat en el diàleg, respecte i igualtat".

"Si hui hem rebut 850 milions i després amb diàleg i consens arribem a reformar el sistema de finançament, és la nostra prioritat", ha indicat Bielsa, que ha incidit en ser preguntat per les crítiques que "tot partit valencià haguera volgut signar" aqueix acord.

Respecte al malestar generat en Compromís, ha indicat que "rebre 850 milions d'euros no ha de suposar cap tipus de crisi ni res per l'estil".

Així mateix, ha lamentat que el PPCV critique aqueix acord. "Aquells que van multiplicar per 25 el deute d'aquesta comunitat i que durant set anys no han fet absolutament res per a reconduir aquesta situació més que posar-se d'acord per a anar en contra dels interessos dels valencians ara es dediquen a criticar el que nosaltres arreglem".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento