Oltra diu que la Generalitat treballa per a crear un cos únic de bombers forestals
Oltra diu que la Generalitat treballa per a crear un cos únic de bombers forestals GVA

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat aquest dilluns que la Generalitat està treballant en la construcció d'un cos únic de bombers forestals perquè toa la seua tasca estiga representat en un únic organisme.

Així ho ha manifestat en la seua visita als efectius contra incendis de la base aèria de Cocoll i als bombers forestals de Castell de Castells, en la qual ha estat acompanyada pel director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel.

En la base de Cocoll s'ha referit a la importància d'aquest punt "neuràlgic en moments d'emergència" i ha recordat que es tracta d'una de les bases que va operar en el recent incendi de Llutxent "amb una gran professionalitat".

La vicepresidenta del Consell també ha pogut dialogar amb el personal de les brigades helitransportades i després d'agrair la seua "professionalitat, esforç i dedicació" ha destacat que en aquests moments les seues condicions laborals han millorat ja que tenen "major estabilitat i una operativitat més òptima", perquè des d'enguany "han passat d'una empresa privada a una pública, a formar part de Tragsa".

Invertir en prevenció

Així mateix, ha subratllat que el Botànic vol ampliar i millorar el mapa d'infraestructures d'emergències i això, "òbviament, ha de tenir un reflex en els pressupostos en matèria de prevenció i extinció".

Sobre aquest tema ha precisat, que cal trobar un equilibri, "tenir uns bons mitjans d'emergències, no solament per als incendis, però també bona inversió en prevenció, perquè sempre és més car apagar que prevenir", ha advertit.

"Aprendre les lliçons"

En la seua visita, Oltra ha precisat que després de passar una emergència és el moment d’"analitzar, dialogar i apreciar les necessitats, aprendre les lliçons i veure com poder millorar per al futur", perquè segons ha aclarit, al final tot és "experiència que podem incorporar".

En aquesta línia, la vicepresidenta ha indicat que altres comunitats autònomes que van participar en l'extinció de l'incendi de Llutxent han agraït poder col·laborar perquè "han aprés molt i adquirit una gran experiència".

Consulta aquí más noticias de València.