Comunitat Valenciana

L'hospital no veu causa clínica sinó social en l'ingrés de Teófilo Rodríguez

  • "No compta, des del punt de vista mèdic, amb cap condició ni causa clínica que justifique un ingrés", expliquen.
  • "El diàleg amb el pacient i la seua família és constant i fluït per part del centre sanitari", afigen.
  • El jove de més de 350 quilos va ser traslladat a casa en un camió de mudances després de rebre l'alta.
El joven Teófilo Rodríguez durante su estancia hospitalaria.
El joven Teófilo Rodríguez durante su estancia hospitalaria.
CEDIDA
El joven Teófilo Rodríguez durante su estancia hospitalaria.

L'Hospital de Manises ha informat que l'atenció que està realitzant-se a Teófilo Rodríguez, el jove de 385 quilos amb obesitat mòrbida és "un ingrés social", ja que assegura que "no compta, des del punt de vista mèdic, amb cap condició ni causa clínica que justifique un ingrés hospitalari".

Des del centre hospitalari s'ha manifestat així mateix en un comunicat que el centre ha procedit a aquest tipus d'atenció "amb el total consens del pacient i la seua família", a causa de la "excepcionalitat del cas i la seua situació" i "a fi de garantir el benestar del mateix".

El jove, de 34 anys d'edat i natural del municipi valencià de Torís, va ingressar en l'hospital el passat dia 7 a conseqüència d'una insuficiència respiratòria que feia necessari administrar-li oxigen.

Segons fonts de l'hospital, en l'atenció d'aquest cas treballa un equip multidisciplinari especialitzat en obesitat, conformat, entre uns altres, per personal d'infermeria, endocrins, nutricionistes, fisioterapeutes i especialistes en psiquiatria.

"El diàleg amb el pacient i la seua família és constant i fluït per part del centre sanitari", afigen les mateixes fonts, que assenyalen que per a açò existeix la figura d'un coordinador mèdic assignat al cas, que gestiona la informació amb el pacient i la resta de l'equip sanitari.

Denuncien abandó

La família del jove va denunciar la passada setmana que l'Hospital de Manises, centre sanitari públic de gestió privada, li havia "abandonat" i li va donar l'alta hospitalària després d'al·legar "falta de personal i de mitjans" per a atendre a persones del seu pes.

El jove va ser donat d'alta dimarts passat, després de romandre una setmana hospitalitzat, i va ser portat en un camió de mudances fins a Torís, on resideix, però no va poder accedir al seu domicili perquè va ser traslladat en el llit de l'hospital al no trobar-se una llitera que aguantara el seu pes.

Unes hores després va començar a sentir-se malament, li va baixar la saturació d'oxigen i va tornar a patir una insuficiència respiratòria, per la qual cosa va haver de ser novament traslladat a l'Hospital de Manises, on roman ingressat.

Teófilo Rodríguez ja ha requerit atenció hospitalària almenys en tres ocasions en l'últim mes, i per a poder desplaçar-se a l'hospital requereix l'ajuda d'almenys quinze persones.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento